Τρουντό, Ιβάνκα και Τραμπ σε συνάντηση με γυναίκες επιχειρηματίες

Τρουντό, Ιβάνκα και Τραμπ σε συνάντηση με γυναίκες επιχειρηματίες Facebook Twitter
1
Τρουντό, Ιβάνκα και Τραμπ σε συνάντηση με γυναίκες επιχειρηματίες Facebook Twitter

Ο πρωθυπουργός του Καναδά βρέθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συναντήσει για πρώτη φορά τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντησή τους οι δύο ηγέτες τόνισαν τους κοινούς οικονομικούς στόχους που μοιράζονται οι δύο χώρες ενώ ο Τρουντό  τόνισε πως είχαν και  μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με τη μετανάστευση. Ο πρωθυπουργός του Καναδά τόνισε πως η χώρα του είχε ακολουθήσει μια πολιτική ανοίγματος προς τους πρόσφυγες, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Τρουντό, Ιβάνκα και Τραμπ σε συνάντηση με γυναίκες επιχειρηματίες Facebook Twitter
Τρουντό, Ιβάνκα και Τραμπ σε συνάντηση με γυναίκες επιχειρηματίες Facebook Twitter

Λίγο αργότερα ο Τζαστίν Τρουντό βρέθηκε να κάθεται δίπλα από την Ιβάνκα Τραμπ καθώς συμμετείχε σε μια στρογγυλή τράπεζα στον Λευκό Οίκο, παρουσία και του προέδρου όπου συζητήθηκε η θέση των γυναικών στις επιχειρήσεις.


«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ» είπε η 35χρονη επιχειρηματίας, που καθόταν απέναντι από τον πατέρα της και στα αριστερά του Τρουντό. Στις άλλες θέσεις του τραπεζιού βρίσκονταν πολλές γυναίκες ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων.

Τρουντό, Ιβάνκα και Τραμπ σε συνάντηση με γυναίκες επιχειρηματίες Facebook Twitter

Η Ιβάνκα, μητέρα τριών παιδιών και δημιουργός μιας κολεξιόν ρούχων και αξεσουάρ, είναι παντρεμένη με τον 36χρονο Τζάρεντ Κούσνερ ο οποίος σήμερα είναι στενός σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κρύβει τον θαυμασμό του για την κόρη του και συχνά της πλέκει το εγκώμιο.


Η νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές έθεσε πολλά ερωτηματικά για την απουσία μιας σαφούς διαχωριστικής γραμμής μεταξύ των επιχειρήσεών του –και εκείνων της κόρης του– και των πολιτικών καθηκόντων του. Τα ερωτηματικά πλήθυναν λόγω της επίμονης άρνησής του να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του.

Τρουντό, Ιβάνκα και Τραμπ σε συνάντηση με γυναίκες επιχειρηματίες Facebook Twitter


«Πρέπει να διευκολύνουμε την πρόσβαση των γυναικών επιχειρηματιών στα κεφάλαια» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνοντας ότι είχε τοποθετήσει πολλές γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στις επιχειρήσεις του και ότι ήταν "καταπληκτικές".


Ο Αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον Τρουντό, του αποκάλυψε ότι έτρεφε "μεγάλο σεβασμό" για τον πατέρα του, τον Πιερ Έλιοτ Τριντό, που υπήρξε επίσης πρωθυπουργός του Καναδά.


«Χαίρομαι πολύ που μπορώ να σας ακούσω σήμερα», είπε από την πλευρά του ο Τριντό μιλώντας στις επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη συζήτηση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Πριν μια-δυο μερες ,με αφορμη το γνωστο tweet του Προεδρου Τραμπ κατα της εταιρειας που διεκοψε την συνεργασια της με την κορη του Ιβανκα, οτι Προεδρος των ΗΠΑ δεν ειχε ποτε,μεχρι τωρα,διανοηθει,καν,να χρησιμοποιησει την θεση του για να προωθησει τα οικογενειακα του οικονομικα συμφεροντα.Προσεθετα,ομως,οτι δεν ειναι καθολου προς εκπληξιν το οτι ενας ανθρωπος ο οποιος σε ολη του την ζωη,ως επιτυχημενος επιχειρηματιας,υπηρετουσε μονον τα προσωπικα οικονομικα του συμφεροντα,ειναι ουσιαστικα παραλογο να περιμενουμε να αλλαξει τωρα τροπο σκεψης και λειτουργιας."Προν αλεκτωρ φωνησαι"ηλθε και η συνεχεια,η οποια ειναι ακομη πιο απιστευτη.Απολαυστε την :http://www.newyorker.com/business/currency/the-utterly-insufficient-efforts-to-separate-trump-from-his-businessesΤο οτι μια "νεα εποχη" ξημερωνει με τον Τραμπ το ελεγαν πολλοι,και το καταλαβαιναν ακομη περισσοτεροι.Το ποσο συντομα,ομως,και ποσο απροκαλυπτα γινεται αυτο ειναι,οντως,δυσκολο να το πιστεψει καποιος.