Final 4 Euroleague LIVE

Γαλλία: 4 συλλήψεις για σχεδιαζόμενη επίθεση αυτοκτονίας στο Παρίσι - Μία 16χρονη μεταξύ των συλληφθέντων

Γαλλία: 4 συλλήψεις για σχεδιαζόμενη επίθεση αυτοκτονίας στο Παρίσι - Μία 16χρονη μεταξύ των συλληφθέντων Facebook Twitter
1

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 22χρονος και η 16χρονη φίλη του, συνελήφθησαν σήμερα στο Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό μιας επίθεσης στη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας στο Παρίσι.


«Οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν μετά την αγορά ακετόνης» η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, διευκρίνισε η αστυνομική πηγή, χαιρετίζοντας «την αποτροπή ενός σχεδίου επίθεσης».


Ο 22χρονος και η 16χρονη που συνελήφθησαν ήταν και οι δύο γνωστοί στις αρχές για τις διασυνδέσεις τους με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Οι αρχές βρήκαν εκρηκτικά και άλλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή βόμβας στο σπίτι του νεαρού, ενώ η 16χρονη είχε εκφράσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης την επιθυμία να φύγει για τη Συρία και το Ιράκ ή να πλήξει τη Γαλλία.


Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού για επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές. Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν από τις αρχές του 2015 στη χώρα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Διεθνή
1

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσι και η προσπάθεια αναβάθμισης του γηρασμένου αεροπορικού στόλου του Ιράν

Διεθνή / Η συντριβή του ελικοπτέρου με τον Ραϊσι και η προσπάθεια του Ιράν να εκσυγχρονίσει την αεροπορία του

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι σκοτώθηκε σε ένα ελικόπτερο κατασκευής ΗΠΑ που σχεδιάστηκε για τον πόλεμο του Βιετνάμ, που δείχνει τη δυσκολία του Ιράν να εξασφαλίσει εξαρτήματα εν μέσω κυρώσεων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια