Ανακαλύφθηκε και πέμπτος δορυφόρος στον Πλούτωνα

Ανακαλύφθηκε και πέμπτος δορυφόρος στον Πλούτωνα Facebook Twitter
0

Όπως ανακοίνωσε η NASA,  το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble εντόπισε τον πέμπτο κατά σειρά δορυφόρο του Πλούτωνα. Οι αστρονόμοι του έδωσαν την ονομασία "Ρ5".


Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο δορυφόρος μοιάζει να έχει ακανόνιστο σχήμα και διάμετρο 10 με 25 χιλιόμετρα. Βρίσκεται σε κυκλική τροχιά διαμέτρου 95.000 χιλιομέτρων γύρω από τον Πλούτωνα.

Οι αστρονόμοι δηλώνουν έκπληκτοι καθώς ένας τόσο μικρός πλανήτης νάνος, όπως ο Πλούτωνας, μπορεί να έχει μια τόσο περίπλοκη συστάδα φυσικών δορυφόρων.

Η νέα ανακάλυψη θα μπορέσει να προσφέρει επιπλέον στοιχεία για τη δημιουργία και την εξέλιξη του Πλούτωνα και των δορυφόρων του.

Η επικρατέστερη θεωρία υποστηρίζει ότι όλοι οι δορυφόροι του Πλούτωνα δημιουργήθηκαν από τη σύγκρουση πριν δισεκατομμύρια χρόνια του πλανήτη νάνου και ενός μεγάλου αστεροειδούς από τη ζώνη του Kuiper.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM