Το αφεντικό της Uber αποχώρησε από την ομάδα συμβούλων του Τραμπ μετά τη σφοδρή κριτική

Το αφεντικό της Uber αποχώρησε από την ομάδα συμβούλων του Τραμπ μετά τη σφοδρή κριτική Facebook Twitter
0

Ο Τravis Kalanick, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber παραιτήθηκε από την ομάδα εμπειρογνωμόνων του οικονομικού συμβουλίου του προέδρου Τραμπ μετά από μια εβδομάδα πυρών και έντονης κριτικής.


Το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk, ως μέλος, πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο την Παρασκευή.


Η Uber είναι μεταξύ των εταιριών που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει στο εργατικό της δυναμικό η απαγόρευση από το διάταγμα Τραμπ.


Η εταιρεία είπε ότι σύστησε ένα ταμείο 3 εκατ. δολαρίων για να βοηθήσει τους πληγέντες στο οποίο μπορεί να συμπεριληφθούν και οι οδηγοί της Uber. Ωστόσο, ο Elon Musk έγραψε ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής. «Τα γνωμοδοτικά συμβούλια παρέχουν απλώς συμβουλές και η συμμετοχή δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τις ενέργειες της Διοίκησης», είπε. «Εγώ και άλλα μέλη θα εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας για το πρόσφατο εκτελεστικό διάταγμα για τη μετανάστευση και θα προσφέρουμε προτάσεις για αλλαγές στην πολιτική», πρόσθεσε.


Άλλες εταιρείες που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι η ΙΒΜ και η General Motors.


Από την πλευρά του, ο Kalanick ενημέρωσε τους υπαλλήλους του νωρίτερα την Πέμπτη για την απόφασή του. Σε ένα σημείωμα στο προσωπικό είπε: «Η συμμετοχή μου τη ομάδα δεν σήμαινε επικύρωση του προέδρου ή της ατζέντας του, αλλά, δυστυχώς παρερμηνεύθηκε ως τέτοια κίνηση. Νωρίτερα σήμερα μίλησα για λίγο με τον πρόεδρο σχετικά με το διάταγμα και τα ζητήματα του για την κοινότητά μας», έγραψε.


Εμφανώς απογοητευμένος με το πώς η συμμετοχή του είχε ερμηνευθεί από τον Τύπο, ο Kalanick πρόσθεσε: «Η σιωπηρή παραδοχή ότι η Uber ή εγώ, κατά κάποιο τρόπο υιοθετούσαμε την ατζέντα της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα λανθασμένο χάσμα αντίληψης μεταξύ του τι σκέφτονται οι άνθρωποι πως είμαστε και ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα», κατέληξε.


«Αυτή είναι μια σημαντική ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες οδηγούς που συνέβαλαν στην οικοδόμηση της Uber και μετρά πάνω από 40.000 άτομα στη Νέα Υόρκη και μόνο», δήλωσε ο Jim Conigliaro ιδρυτής της συντεχνίας ανεξάρτητων οδηγών οπού εκπροσωπεί τους οδηγούς Uber στη Νέα Υόρκη.


Η Uber ήρθε αντιμέτωπη με σκληρή κριτική το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορα αεροδρόμια των ΗΠΑ για να διαδηλώσουν για το διάταγμα και η εταιρία φαίνεται να αψήφησε την απεργία των ταξί αφαιρώντας το μηχανισμό με τον οποίο οι τιμές ανεβαίνουν στην υπηρεσία όταν η ζήτηση είναι υψηλή. Μια εκστρατεία μέσω των social media που ονομάστηκε "#DeleteUber" γρήγορα έγινε viral και προκάλεσε χιλιάδες διαγραφές της υπηρεσίας.

Ωστόσο, η Uber είπε ότι δεν ήταν πρόθεσή της να σπάσει την απεργία και σκοπός της ήταν να βοηθήσει τους ανθρώπους να φτάσουν στο αεροδρόμιο χωρίς να πληρώσουν υψηλότερες τιμές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θαάντο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί θα κλονίσει την ιρανική πολιτική σκηνή.Θα αναγκάσει το καθεστώς να βρει νέο πρόεδρο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια δύσκολη συγκυρία
NEWSROOM
Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM