Ο γιατρός του Τραμπ αποκαλύπτει το μυστικό των μαλλιών του - Ο πρόεδρος κάνει θεραπεία για φαλάκρα

Ο γιατρός του Τραμπ αποκαλύπτει το μυστικό των μαλλιών του - Ο πρόεδρος κάνει θεραπεία για φαλάκρα Facebook Twitter
Andrew H. Walker/Getty Images)
5

Το μυστικό για τα πολυσυζητημένα μαλλιά του Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτεται σε ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νew York Times» που δημοσιεύει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την υγεία του προέδρου και τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει χρήση ενός φαρμάκου για τον προστάτη που σχετίζεται με τη διέγερση για ανάπτυξη μαλλιών, όπως αποκάλυψε ο επί σειρά ετών προσωπικός του γιατρός.

Ο Δρ. Harold Bornstein είπε στην εφημερίδα μέσω μίας μιας σειράς πρόσφατων συνεντεύξεων πως ο Τραμπ (που είναι ο γηραιότερος σε ηλικία εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ) παίρνει μια μικρή δόση Finasteride, φάρμακο το οποίο μειώνει τα επίπεδα του ειδικού προστατικού αντιγόνου, ή PSA, και διατίθεται στην αγορά ως Propecia για τη θεραπεία της ανδρικής φαλάκρας.

Ο Bornstein παραδέχτηκε επίσης πως και ο ίδιος παίρνει το φάρμακο για να διατηρήσει το μήκος των μαλλιών του που φτάνουν μέχρι τον ώμο. «Έχει όλα τα μαλλιά του και έχω όλα τα μαλλιά μου», είπε ο γιατρός προφανώς υπερασπιζόμενος τις ιδιότητες της θεραπείας.

Το φάρμακο εμποδίζει την τεστοστερόνη από το να μετατραπεί σε μια ορμόνη που ονομάζεται DHT (διυδροτεστοστερόνη), η οποία μπορεί να προκαλέσει ανδρική φαλάκρα, αναστέλλοντας την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών που απαιτούνται για υγιή τριχοθυλάκια.

Τα χαρακτηριστικά μαλλιά του Τραμπ, συχνά συγκρίνονται με εκείνα της μητέρας του που επίσης τα χτένιζε προς το πλάι.

Ο γιατρός του Τραμπ αποκαλύπτει το μυστικό των μαλλιών του - Ο πρόεδρος κάνει θεραπεία για φαλάκρα Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η μητέρα του, Μαίρη.

Οι New York Times αναφέρουν επίσης πως ο Τραμπ λαμβάνει ένα φάρμακο για τον έλεγχο της ροδόχρους ακμής, μίας κοινής ασθένειας του δέρματος, στατίνες για τη σταθεροποίηση των επιπέδων χοληστερόλης και λιπιδίων στο αίμα, καθώς και μία ασπιρίνη σε καθημερινή βάση, για να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη στην αμερικανική εφημερίδα πως ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν απόλυτα υγιής και η ιατρική του περίθαλψη ήταν επαρκής.

Ο Bornstein υπήρξε προσωπικός γιατρός του Τραμπ για 36 χρόνια. Έγινε μέρος της προεκλογικής εκστρατείας το Δεκέμβριο του 2015, όταν ο Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή του Bornstein που ανέφερε πως ο τότε υποψήφιος θα γινόταν ο πιο υγιής πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η επιστολή αποκάλυπτε, μεταξύ άλλων, ότι ο Τραμπ είχαν χαμηλά επίπεδα PSA - πρωτεΐνη η οποία είναι δείκτης για τον καρκίνο του προστάτη. Την περίοδο που δημοσιεύτηκε η επιστολή, διάφοροι ουρολόγοι που δεν είχαν σχέση με τον Τραμπ είπαν ότι θα έπρεπε να είχε λάβει ιατρική φροντίδα για διευρυμένο προστάτη ή ακόμη και καρκίνο του προστάτη.

Αλλά, η πρόσληψη του finasteride θα μπορούσε να αποτελέσει επαρκή εξήγηση ως προς το γιατί ο δείκτης PSA ήταν σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Ο γιατρός απέδωσε το χαμηλό δείκτη στη θεραπεία για τα μαλλιά του Τραμπ και διέψευσε πως ο Τραμπ είχε ακολουθήσει θεραπεία που να σχετίζεται με τον προστάτη.

Όμως σύμφωνα με συμβουλές από το patient.info, ανάμεσα στις παρενέργειες του finasteride είναι και η απώλεια της σεξουαλικής ορμής και η μειωμένη ικανότητα στύσης.

O Bornstein διατηρεί ιατρείο στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο πανεπιστήμιο Tufts και ολοκλήρωσε μία υποτροφία πάνω στην ειδικότητα της γαστρεντερολογίας στο Γέιλ. Ο πατέρας του, Jacob Bornstein, ήταν ο προηγούμενος γιατρός του Τραμπ.

Ο γιατρός του Τραμπ αποκαλύπτει το μυστικό των μαλλιών του - Ο πρόεδρος κάνει θεραπεία για φαλάκρα Facebook Twitter
O επί σειρά ετών προσωπικός γιατρός του Αμερικανού προέδρου, Δρ. Harold Bornstein


Μιλώντας στο δίκτυο NBC τον Αύγουστο, ο Bornstein είπε ότι η επιστολή γράφτηκε μέσα σε πέντε λεπτά, την ώρα που η λιμουζίνα του Τραμπ βρισκόταν παρκαρισμένη απ' έξω. Ο γιατρός επέμεινε ότι γράφτηκε από τον ίδιο, παρά το γεγονός πως περιείχε φράσεις όμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί ο νέος Αμερικανός πρόεδρος. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, χρειάστηκε να επαναλάβει την εκτίμησή του για την κατάσταση της υγείας του (τότε) υποψηφίου για το γραφείο του πρόεδρου.


Η επιστολή του Bornstein αναφέρει πως η πίεση και οι αιματολογικές εξετάσεις του Αμερικανού προέδρου ήταν «άριστες» και πως η δύναμη και η αντοχή του είναι «εκπληκτικές».

Επιπλέον, και παρότι ο Τραμπ έχει παραδεχθεί ότι είναι «υποχόνδριος», ο Bornstein ανέφερε ότι δεν είχε συζητήσει ποτέ το θέμα αυτό μαζί του. Ωστόσο, πρόσθεσε: «Προσέχουμε πολύ να κρατάμε τα εξεταστήρια πεντακάθαρα, κάτι που κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Πάντοτε όταν έρχεται αλλάζει μόνος του το χαρτί που βρίσκεται πάνω στο ιατρικό κρεβάτι. Πέρα από αυτό, τίποτε άλλο».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ρεπορτάζ του Guardian υποστήριζε ότι ο Bornstein χρειάστηκε να πληρώσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μίας αγωγής όπου κατηγορούνταν για ιατρική αμέλεια και οδήγησε στο θάνατο ενός ασθενή.

Ο Bornstein δήλωσε ακόμη στους New York Times ότι δεν είχε καμία επαφή με τον Τραμπ από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, καθώς επίσης πως κανείς από το Λευκό Οίκο δεν του ζήτησε αντίγραφα των ιατρικών του αρχείων.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προβεί ακόμη σε κανένα σχόλιο σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο πρώην γιατρός του Τραμπ.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Η ερωτηση ειναι γιατι χτενιζεται σα βλ@μμενο. Δε νομιζω οτι η απαντηση του γιατρου απαντα σε αυτο το ερωτημα. Οποτε για ακομη μια φορα μια απο τις βλακωδεις αποφασεις του. Ομως κ η λιγοτερο επιδραστικη στη ζωη των αλλων. Ας ηταν μονο αυτο το θεμα του..
Κ ομως εχω δει βιντεο με αερα να φυσα κ να του χαλα την κομη, κ ειχε μια χαρα μαλλι. ΟΚ οι φυτρς του δεν ξεκινουσαν απο τα φρυδια οπως τωρα φθανει η κομη του, αλλα ηταν πολυ αξιολογα ως και κανονικα. Με αφορμη το βιντεο αυτο απλα επιβεβαιωνει το βλακωδες της ολης υποθεσης. Τουλαχιστον να χε κατι να κρυψει, θα εβρισκα μια δικαιολογια..