Final 4 Euroleague LIVE

ΗΠΑ: 900 αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέγραψαν υπόμνημα ενάντια στο διάταγμα Τραμπ

ΗΠΑ: 900 αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέγραψαν υπόμνημα ενάντια στο διάταγμα Τραμπ Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Σχεδόν 900 αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέγραψαν ένα εσωτερικό υπόμνημα διαμαρτυρίας ενάντια στο αμφιλεγόμενο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, που απαγορεύει προσωρινά την είσοδο πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες καθώς και την είσοδο των προσφύγων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση του υπομνήματος.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι το εσωτερικό υπόμνημα κατατέθηκε στην ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε χθες πως έχει γνώση του υπομνήματος, αλλά προειδοποίησε τους διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «είτε να εφαρμόσουν το διάταγμα, αλλιώς μπορούν να αποχωρήσουν».

Σημειώνεται πως με το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ την περασμένη Παρασκευή, απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ στους πολίτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη για 90 ημέρες, ενώ απαγορεύεται και η είσοδος προσφύγων για 120 ημέρες.

Διεθνή
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM