Κυπριακό: Τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη- Μέι

Κυπριακό: Τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη- Μέι Facebook Twitter
0

Για τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού συνομίλησαν τηλεφωνικώς απόψε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, συζητήθηκε επίσης και το Brexit.

Στο μεταξύ, ο Κύπριος Πρόεδρος μεταβαίνει αύριο στο Στρασβούργο, όπου την Τρίτη θα προσφωνήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, την προεδρία της εξ Υπουργών Επιτροπής του οποίου έχει η Κυπριακή Δημοκρατία από τις 22 Νοεμβρίου 2016 μέχρι τις 19 Μαΐου του 2017.

Το πρωί της 24ης Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει υποδοχής στο κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης (Παλάτι της Ευρώπης), από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Πέδρο Αγκραμούντ και Βόιτσεχ Σαβίτσκι, αντίστοιχα.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, ενώ αργότερα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.

Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), ο Κύπριος Πρόεδρος θα προσφωνήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Παράνομη» η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες, δηλώνει δικαστής

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες

Ο δικαστής στην απόφασή του ανέφερε ότι οι ενέργειες του Τραμπ «ξεπερνούν τα όρια της νομικής του εξουσίας και παραβιάζουν τη Δέκατη Τροπολογία» του Συντάγματος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Διεθνή / Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον γνώριζε εκ των προτέρων – Οι συνομιλίες με Τραμπ και το παρασκήνιο της απόφασης για πλήγμα στα πυρηνικά
LIFO NEWSROOM