Final 4 Euroleague LIVE

Κυπριακό: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν- Ανακοίνωση από τον ΟΗΕ

Κυπριακό: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν- Ανακοίνωση από τον ΟΗΕ Facebook Twitter
Οι Νίκος Αναστασιάδης, Μουσταφά Ακιντζί και Έσπεν Μπαρθ Άιντε. (Φωτογραφία αρχείου)
0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εργασία της ομάδας των τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων που συνήλθε στο Μοντ Πελεράν στις 18-19 Ιανουαρίου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντε.

«Η διάσκεψη για την Κύπρο πραγματοποίησε τη δεύτερή της σύνοδο στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας στις 18- 19 Ιανουαρίου σε επίπεδο αντιπροσώπων και εμπειρογνωμόνων. Η ομάδα εργασίας, η οποία συστάθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης υψηλού επιπέδου στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εντολή που τής ανατέθηκε από τη διάσκεψη, δηλαδή την καταγραφή συγκεκριμένων ερωτήσεων σε σχέση με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και των εργαλείων που χρειάζονται για να απαντηθούν. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε θετικό πνεύμα. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τα όσα συζητήθηκαν, καθώς οι εργασίες της διάσκεψης δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί» ανέφερε ο κ. Άιντε αναφέρει στη δήλωσή του.

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα και το ΚΥΠΕ, σημειώνοντας πως δεν θα υπάρξει συνέχιση των εργασιών την Παρασκευή.

Στο θέμα του Κυπραικού αναφέρθηκε σήμερα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης και τιμής, για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατο του αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

  

«Το παράδειγμα του αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' μας καλεί όλους σ' εγρήγορση, προκειμένου να μην λησμονούμε το δικό μας χρέος αναφορικά με την Κύπρο» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος. «Η τραγωδία της Κύπρου στο θέατρο της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας κοινότητας έχει διαρκέσει τόσο πολύ και με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο, ώστε η συνέχισή της να συνιστά καίριο πλήγμα και ανεξίτηλο στίγμα όχι μόνο για τη διεθνή και την ευρωπαϊκή έννομη τάξη, αλλά και για τον ίδιο τον πολιτισμό μας» σημείωσε. Παράλληλα, τόνισε ότι «Καιρός είναι ν' αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Και πρώτοι εμείς, το έθνος των Ελλήνων, ομονοούντες, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι. Αυτό είναι το εθνικό χρέος μας, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε στο ακέραιο αν θέλουμε να τιμούμε πραγματικά τη μνήμη του αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Καθιστούμε λοιπόν σαφές, urbi et orbi, ότι και το θέλουμε και το πράττουμε, έχοντας ως πυξίδα και γνώμονα τόσο την όλη συνεισφορά του αρχιεπισκόπου Μακαρίου για την Κύπρο και τον Ελληνισμό όσο και τα διδάγματα, τα οποία αναβλύζουν άφθονα από την ιστορική πηγή αυτής της συνεισφοράς του».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του, διότι -όπως ανέφερε- σήμερα, τιμώντας και μ' αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Κύπρος και Ελλάδα στηρίζουν χωρίς περιστροφές αυτή την εθνική αλλά και ευρωπαϊκή γραμμή επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, καθώς και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το φίλο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος έχει θαρραλέα αναλάβει το βάρος να τη φέρει σε αίσιο πέρας.

0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM