Η CIA χρησιμοποίησε τον Γιούρι Γκέλερ σε πείραμά της για να τεστάρει τις ικανότητες του

Η CIA χρησιμοποίησε τον Γιούρι Γκέλερ σε πείραμά της για να τεστάρει τις ικανότητες του Facebook Twitter
1

Στα άδυτα της CIA φαίνεται ότι βρέθηκε πριν από αρκετά χρόνια ο γνωστός από τις εμφανίσεις του και στη χώρα μας Γιούρι Γκέλερ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι διαθέτει τηλεπαθητικές ικανότητες.

Τα αποχαρακτηρισμένα πλέον απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών αποκαλύπτουν ότι ο Γκέλερ, γνωστός για την ικανότητα του να λυγίζει κουτάλια με τη δύναμη της σκέψης, υποβλήθηκε σε σειρά πειραμάτων, επί μία εβδομάδα, στο Stanford Research Institute το 1973.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, εξετάστηκε μέσα από τα πειράματα του προγράμματος Stargate,  ο τρόπος με τον οποίο οποιεσδήποτε ικανότητες του Γκέλερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ ημερών της παραμονής του, ο Γκέλερ υποβλήθηκε σε διάφορα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν από τους επιστήμονες, όπως να μαντέψει εικόνες χρησιμοποιώντας τις παραφυσικές του δυνάμεις.

Φαίνεται ότι ο Γκέλερ τα πήγε καλά, αφού οι ερευνητές κατέληξαν ότι «θεωρούμε ότι έχει αποδειχθεί η παραφυσική ικανότητα αντίληψης του με πειστικό και σαφή τρόπο."

Το πρόγραμμα Stargate ακυρώθηκε πάντως το 1998 λόγω αμελητέων αποτελεσμάτων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια