Τουλάχιστον 10 νεκροί από τη νέα εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας

Τουλάχιστον 10 νεκροί από τη νέα εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας Facebook Twitter
EPA/DIANE SAMPAIO (φωτογραφία αρχείου)
0

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την εξέγερση που έγινε σε φυλακή της Βραζιλίας, αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.


Συνθήκες χάους επικρατούν στο σύστημα σωφρονισμού της χώρας, ενώ από τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει από τις αρχές του χρόνου, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 116 κρατούμενοι.

Η νέα σύγκρουση ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες ξέσπασε στο σωφρονιστικό κατάστημα Αλκασουίς, τη μεγαλύτερη φυλακή της Πολιτείας του Ρίου Γκράντε ντου Νόρτσι, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Τουλάχιστον τρεις κρατούμενοι αποκεφαλίστηκαν. «Από όσα είδαμε, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις κρατούμενοι νεκροί (...) είδαμε τα κεφάλια τους», δήλωσε νωρίτερα ο συντονιστής της διεύθυνσης σωφρονιστικών καταστημάτων της Πολιτείας, ο Ζεμίλτον Σίλβα, σε βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Το επεισόδιο προστίθεται στο κύμα βίας που σαρώνει τις φυλακές της Βραζιλίας. Οι αρχές αποδίδουν τα βίαια επεισόδια στον πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες συμμορίες της χώρας, με διακύβευμα τον έλεγχο της διακίνησης κοκαΐνης: πρόκειται για την Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας (Premier Comando de la Capital, PCC), που εδρεύει στο Σάο Πάολο, και την Κόκκινη Διοίκηση (Comando Vermelho, CV), που εδρεύει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς και άλλες συμμορίες που έχουν συμμαχήσει μαζί τους. Σύμφωνα με βραζιλιάνικες εφημερίδες, η σύγκρουση στη φυλακή Αλκασουίς ξέσπασε ανάμεσα σε μέλη της PCC και μέλη του Συνδικάτου του Εγκλήματος, μιας συμμορίας που έχει συμμαχήσει με τη CV.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ