Τι λέει το FBI για τον άνδρα που άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ

Τι λέει το FBI για τον άνδρα που άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ Facebook Twitter
0

Ο ύποπτος που άνοιξε πυρ σε αεροδρόμιο της Φλόριντας προφανώς επέλεξε να ταξιδέψει στο Φορτ Λόντερντεϊλ προκειμένου να διαπράξει την επίθεση και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι διαπληκτίστηκε με κάποιο άλλο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πτήσης του ή στον χώρο παραλαβής των αποσκευών πριν από την επίθεση, γνωστοποίησαν σήμερα οι αρχές.


Ο Τζορτζ Πάιρο, ειδικός πράκτορας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στο Μαϊάμι, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Εστεμπάν Σαντιάγκο, 26 ετών, συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης που διήρκησε πολλές ώρες χθες την νύχτα.

Ο 26χρονος στρατιώτης, βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, έβγαλε ένα όπλο από τις αποσκευές του που είχαν περάσει από τον έλεγχο του αεροδρομίου και άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους που βρισκόταν συγκεντρωμένο στο σημείο παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα χθες, με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε ανθρώπους.

Ο Σαντιάγο συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό και οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία και ελέγχουν τα πρόσφατα ταξίδια του δράστη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM