«Αν μιλήσεις θα καταλήξεις σαν τον πρέσβη» φέρεται να απειλούσε η σύζυγος του Αμοιρίδη τον συνεργό

«Αν μιλήσεις θα καταλήξεις σαν τον πρέσβη» φέρεται να απειλούσε η σύζυγος του Αμοιρίδη τον συνεργό Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο του έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια Κυριάκου Αμοιρίδη. Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ο Εντουάρντο Τεντέσι ντε Μέλο, ένας από τους τρεις κρατούμενους, κατέθεσε ότι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αν μιλούσε στις αρχές. 

«Αν τολμήσεις (να μιλήσεις), θα καταλήξεις σαν τον πρέσβη» του είπε, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο Τεντέσι, ο οποίος είναι ανιψιός του εραστή της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, Σέρτζιο Μορέιρα. Ο ίδιος φέρεται να περιέγραψε τη Φρανσουάζ ως τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος, σημειώνοντας ότι τού πρόσφερε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια). για να συμμετέχει στο σχέδιο δολοφονίας και θα έπαιρνε τα χρήματα ένα μήνα αργότερα.

Η Φρανσουάζ αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο σχέδιο για τη δολοφονία του συζύγου της. Στην κατάθεσή της, κατηγόρησε τον εραστή της για τη δολοφονία και είπε ότι η ίδια ήταν «αθώα» και «δεν μπορούσε να αποφύγει» το έγκλημα.

Ωστόσο, η αστυνομία φέρεται να έχει αποδείξεις που τοποθετούν την Φρανσουάζ στον τόπο του εγκλήματος την ώρα της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κάμερα ασφαλείας δείχνει ότι έφτασε στο σπίτι σχεδόν δύο ώρες πριν την μεταφορά του πτώματος. Οι κάμερες δείχνουν την Φρανσουάζ και την κόρη της να μπαίνουν στο σπίτι, ενώ οι αστυνομικοί υποθέτουν ότι κλείδωσαν το παιδί στο δωμάτιό του.

Η εφημερίδα «O Globo» γράφει ότι ξένοι πράκτορες που βρίσκονται στη Βραζιλία για να συνδράμουν στις έρευνες, αναζητούν μια αδιάψευστη απόδειξη πως το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο στη Nova Iguaçu, ανήκει στον διπλωμάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μια εξέταση συγκρίνοντας το DNA του πτώματος με αυτό της μητέρας του πρέσβη που ζει στην Ελλάδα.

Η αρχική ιδέα των αξιωματούχων ήταν να συλλέξουν γενετικό υλικό της κόρης του πρέσβη που είχε αποκτήσει με τη Φρανσουάζ, ωστόσο,σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας G1, το τεστ μπορεί να αποδειχθεί μάταιο, καθώς δεν είναι σίγουρο πως ο πρέσβης είναι ο πατέρας του κοριτσιού.

Την περασμένη Παρασκευή, το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή κράτηση για 30 ημέρες της Φρανσουάζ, του εραστή της, Σέρτζιο και του ανιψιού του Εντουάρντο Τεντέσι για τη δολοφονία του πρέσβη. Σύμφωνα με τον δικαστή Φελίπε Καρβάλο ντα Σίλβα, ο αστυνομικός και εραστής της Φρανσουάζ προσπάθησε να διαγράψει τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας στον χώρο που δολοφονήθηκε ο πρέσβης και που δείχνουν την απομάκρυνση του πτώματος.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά και την πιθανή συμμετοχή ενός ακόμη ατόμου στο έγκλημα. Ένας οδηγός ταξί πήγε τον Σέρτζιο σε ένα βενζινάδικο και στη συνέχεια τον μετέφερε στην τοποθεσία όπου το αυτοκίνητο του πρέσβη, μαζί με τη σορό του, θα πυρπολούνταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των βραζιλιάνικων ΜΜΕ, ο Σέρτζιο διένυσε 300 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης, προσπαθώντας να βρει έναν τρόπο να εξαφανίσει τα ίχνη του και να «ξεφορτωθεί» τη σορό. Πήγε στο Nova Friburgo, περίπου 150 χιλιόμετρα μακριά από το Nova Iguaçu όπου δολοφονήθηκε ο πρέσβης, αλλά δεν βρήκε το κατάλληλο σημείο για να κάψει το αυττοκίνητο και επέστρεψε στο Nova Iguaçu, όπου το έκαψε τελικά σχεδόν μια ημέρα μετά τη δολοφονία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ