Ο Νετανιάχου αρνείται ότι δέχθηκε παράνομα δώρα από επιχειρηματίες

Ο Νετανιάχου αρνείται ότι δέχθηκε παράνομα δώρα από επιχειρηματίες Facebook Twitter
EPA/RONEN ZVULUN
0

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είναι ύποπτος ότι δέχθηκε «παράνομα δώρα» από επιχειρηματίες, αρνήθηκε σήμερα ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε ατασθαλία, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ανάκρισή του από την αστυνομία.


«Σας το είπα και το επαναλαμβάνω: δεν θα υπάρξει τίποτε διότι δεν υπάρχει τίποτε», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης του κόμματός του, του δεξιού Λικούντ, στην Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο. «Ακούμε τις πληροφορίες (που κυκλοφορούν) στα μέσα ενημέρωσης. Βλέπουμε (...) την ατμόσφαιρα και το εορταστικό πνεύμα στα τηλεοπτικά στούντιο και τους διαδρόμους της αντιπολίτευσης», προσθέτει στο βίντεο αυτό. «Θέλω να τους πω να περιμένουν για να γιορτάσουν. Μην βιάζεστε», συνεχίζει ειρωνικά.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία πρόκειται να ανακρίνει τον Νετανιάχου σήμερα στις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).


Ισραηλινοί και ξένοι επιχειρηματίες φέρεται ότι προσέφεραν στον πρωθυπουργό δώρα αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, κάτι που θα μπορούσε, εφόσον αποδειχθεί, να οδηγήσει σε απαγγελία σε βάρος του κατηγορίας για «κατάχρηση εμπιστοσύνης», αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Οι ίδιες πηγές κάνουν επίσης λόγο για μια δεύτερη υπόθεση από την οποία μπορεί να προκύψουν πιο σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς, χωρίς όμως να δίνουν την παραμικρή λεπτομέρεια γι' αυτή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM