Ξενοφοβικές ταραχές σε πολωνική πόλη μετά το φόνο 21χρονου Πολωνού

Ξενοφοβικές ταραχές σε πολωνική πόλη μετά το φόνο 21χρονου Πολωνού Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 25 άτομα συνελήφθησαν στην πολωνική πόλη Elk την Κυριακή, αφού έσπασαν ένα κατάστημα κεμπάπ και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ρίχνοντας πυροτεχνήματα και πέτρες. Στα επεισόδια έλαβαν μέρος πάνω από 300 άνθρωποι με αφορμή το φόνο Πολωνού, μετά από φιλονικία με άνδρες αραβικής καταγωγής.

Οι αρχές της πόλης που έχει πληθυσμό 60 χιλ. ατόμων, ζήτησαν ενισχύσεις προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κατάστημα Prince Kebab και άναψαν κεριά στη μνήμη του 21χρονου Ντάνιελ, ο οποίος φέρεται να μαχαιρώθηκε μετά από τη φιλονικία, το βράδυ του Σαββάτου. Η αστυνομία συνέλαβε 4 άτομα και παρά το γεγονός ότι δεν αποκάλυψε την εθνικότητα τους, τα πολωνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πρόκειται για δύο Αλγερινούς, έναν Τυνήσιο και έναν Μαροκινό. Όλοι φέρεται να εργάζονταν στο κατάστημα που ανήκει σε ντόπιο επιχειρηματία.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν, φώναζαν ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς στην πόλη τους και άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες ενώ κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του καταστήματος. Όταν η αστυνομία προσπάθησε να τους σταματήσει, στράφηκαν εναντίον της.

Στη συνέχεια ο όχλος στράφηκε κατά ενός δεύτερου εστιατορίου που φέρεται να ανήκει στον ίδιο άνθρωπο. Ο ιδιοκτήτης είπε ότι πριν από λίγες ημέρες "κάποιος ήρθε και μας προσέβαλε με βωμολοχίες. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δυο νεαροί κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις μας. όλα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες και η αστυνομία έχει λάβει γνώση".

25 από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια συνελήφθησαν. Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος του Elk Tomasz Andrukiewicz κάλεσε τους πολίτες να μην υποκινούν το μίσος και να σεβαστούν το πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος.

Με πληροφορίες από το Russia Today

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ