Σε στενή συνεργασία για τη Συρία συμφώνησαν Πούτιν-Ρουχανί

Σε στενή συνεργασία για τη Συρία συμφώνησαν Πούτιν-Ρουχανί Facebook Twitter
EPA/ALEXANDER NEMENOV
0

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, συμφώνησαν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους στην κοινή προσπάθεια τερματισμού της πολεμικής κρίσης στη Συρία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν αναφορικά με τη σπουδαιότητα της νέας συμφωνίας εκεχειρίας στη Συρία, η οποία επιτεύχθηκε με τον ουσιαστικό διαμεσολαβητικό ρόλο της Ρωσίας και της Τουρκίας, αλλά και τα σχέδια για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, τόνισε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο. Τόσο η Ρωσία, όσο και το Ιράν υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ