Στους 29 οι νεκροί από τρεις βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Βαγδάτης

Στους 29 οι νεκροί από τρεις βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Βαγδάτης Facebook Twitter
EPA/ALI ABBAS
0

Τουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί από τρεις βομβιστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη, καθώς κλιμακώνονται οι πολεμικές συγκρούσεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους Ιρακινούς.

Σύμφωνα με το Reuters, δύο εκρήξεις, εκ των οποίων η μία ήταν επίθεση ενός βομβιστή αυτοκτονίας, είχαν ως στόχο μία πολυσύχναστη αγορά στη γειτονιά Σινάκ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στους 29 οι νεκροί από τρεις βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Βαγδάτης Facebook Twitter
EPA/ALI ABBAS

Οι δύο εκρήξεις, μεταξύ των οποίων και η επίθεση ενός βομβιστή αυτοκτονίας είχαν ως στόχο τη γειτονιά Σινάκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ένα πρακτορείο ειδήσεων που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέφερε ότι οι εκρήξεις είχαν ως στόχο σιίτες μουσουλμάνους.

  

 Το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι δύο μαχητές του πραγματοποίησαν τις επιθέσεις, φορώντας γιλέκα αυτοκτονίας, μεταδίδει το BBC.

Μία τρίτη έκρηξη λίγο αργότερα είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα στην ανατολική περιοχή της Νέας Βαγδάτης. Ένα μικρό λεωφορείο γεμάτο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο.

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει τις βομβιστικές επιθέσεις κατά της πρωτεύουσας του Ιράκ, μετά την απώλεια του μεγαλύτερου ποσοστού των εδαφών που είχε καταλάβει στις βόρειες και δυτικές περιοχές της χώρας, το 2014.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στραού
NEWSROOM