Η Γερμανία επισπεύδει την υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία

Η Γερμανία επισπεύδει την υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία Facebook Twitter
EPA/SWEN PFOERTNER
0

Η γερμανική κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες υποδοχής προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία, στο πλαίσιο των σχετικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Από στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά η εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, προκύπτει πως τον Δεκέμβριο η Γερμανία υποδέχθηκε συνολικά 480 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία.


«Την ερχόμενη χρονιά οι πτήσεις θα συνεχιστούν», αναφέρει το υπουργείο σύμφωνα με την εφημερίδα. «Στόχος είναι μελλοντικά να καταστεί δυνατόν να υλοποιείται η είσοδος στη χώρα έως και 1.000 ατόμων μηνιαίως». Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και απάτριδες Παλαιστίνιοι.

Η ΕΕ είχε αποφασίσει πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, την ανακατανομή 160.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο οι διαδικασίες προχωρούν εξαιρετικά αργά κυρίως λόγω της σθεναρής αντίστασης χωρών της ανατολικής Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, μέχρι το καλοκαίρι του 2017 η Γερμανία προβλέπεται να έχει υποδεχθεί 27.000 πρόσφυγες, εντούτοις μέχρι στιγμής ο αριθμός των ατόμων που έχει δεχθεί στο έδαφός της δεν ξεπερνά τους 1.095. Μέχρι τον Νοέμβριο η χώρα είχε υποδεχθεί μόλις 615 πρόσφυγες στο πλαίσιο του λεγόμενου EU-Relocation Program. Σύμφωνα με την Neue Osnabrücker Zeitung τις τελευταίες εβδομάδες η γερμανική κυβέρνηση επισπεύδει τις σχετικές διαδικασίες, όμως θεωρείται σχεδόν αδύνατο να τηρηθεί το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα.


Οι χώρες που έχουν υποδεχθεί μέχρι στιγμής τους περισσότερους πρόσφυγες στο πλαίσιο της σχετικής ευρωπαϊκής συμφωνίας είναι η Γαλλία (2.696) και η Ολλανδία (1.214).

Πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM