Τουλάχιστον 26 νεκροί και δεκάδες άρρωστοι από τοξικό ποτό στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 26 νεκροί και δεκάδες άρρωστοι από τοξικό ποτό στο Πακιστάν Facebook Twitter
EPA/SHAHZAIB AKBER (φωτογραφία αρχείου)
0

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αρρώστησαν σοβαρά μετά την κατανάλωση τοξικού αλκοολούχου ποτού τα Χριστούγεννα, στο Πακιστάν.

Οι νεκροί -24 χριστιανοί και δύο μουσουλμάνοι- κατανάλωσαν το αυτοσχέδιο ποτό στην πόλη του Toba Tek Singh. Οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται να αγοράσουν ή να καταναλώσουν αλκοόλ στο Πακιστάν, και οι μειονότητες χρειάζονται άδεια για να αγοράσουν ποτά.

Με τις αυστηρές ρυθμίσεις που επιβάλλονται στην πώληση αλκοόλ, τα «σπιτικά» ποτά συχνά περιέχουν δηλητηριώδη μεθανόλη. Πρόκειται για την τελευταία περίπτωση θανατηφόρας δηλητηρίασης από αλκοόλ στο Πακιστάν, μετά τους θανάτους 11 άτομων τον Οκτώβριο στην ίδια επαρχία (Παντζάμπ).

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας Mohammad Nadeem δήλωσε στο BBC ότι 40 άτομα νοσηλεύονται για πλύση στομάχου. «Οι άντρες που ανήκουν στην χριστιανική κοινότητα ήπιαν το ποτό το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου, και πήγαν σπίτι τους. Η τραγωδία χτύπησε το επόμενο πρωί, όταν πολλοί δεν σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους, ενώ άλλοι αρρώστησαν», είπε. Όπως πρόσθεσε, από τους δύο μουσουλμάνους είχε ζητηθεί να αγοράσουν αλκοόλ για το πάρτι. Ωστόσο δεν βρήκαν από τα τοπικά μαγαζιά, γιατί είχε εξαντληθεί, και «το αγόρασαν από κάπου αλλού. Και οι δύο πέθαναν».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM