Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές στη Μάλτα

Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές στη Μάλτα Facebook Twitter
0

Παραδόθηκαν στις αρχές οι άνδρες που πραγματοποίησαν αεροπειρατεία σε ένα Airbus A320, που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη και το οποίο οδήγησαν στη Μάλτα, αφού απελευθέρωσαν όλους τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος.

  

Στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνεται ένας αεροπειρατής, φορώντας χειροπέδες, να απομακρύνεται από το αεροσκάφος από στρατιώτες της Μάλτας. «Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο και τέθηκαν υπό κράτηση», έγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζόζεφ Μούσκατ, στο Twitter.

Oι δύο άνδρες φαίνεται πως είναι υποστηρικτές του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και ζητούν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα, είπε λίγο νωρίτερα ένας υπουργός της κυβέρνησης της Λιβύης. Κάνοντας δηλώσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα της Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Τάχερ Σιάλα, πρόσθεσε πως οι αεροπειρατές θέλουν επιπλέον να ανακοινώσουν την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος υπέρ του Καντάφι.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, ο ένας από τους αεροπειρατές είχε εξέλθει για λίγα δευτερόλεπτα από το αεροσκάφος κραδαίνοντας την πράσινη σημαία της Λιβύης την εποχή του Καντάφι.

Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές στη Μάλτα Facebook Twitter

Το αεροσκάφος της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS, το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη, κατελήφθη από τους αεροπειρατές σήμερα, οι οποίοι απειλούσαν ότι είναι οπλισμένοι με χειροβομβίδα και θα ανατινάξουν το αεροπλάνο. Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Μάλτα, με 118 επιβαίνοντες (111 επιβάτες, εκ των οποίων 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα βρέφος). Στη συνέχεια, άφησαν σταδιακά ελεύθερους τους 109 επιβάτες, αλλά κρατούσαν κάποια μέλη του πληρώματος.

Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές στη Μάλτα Facebook Twitter
EPA/DOMINIC AQUILINA

O κυβερνήτης του αεροσκάφους, Άλι Μίλαντ, μιλώντας στο λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο Libya Channel είπε πως οι δύο αεροπειρατές ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ένα περίστροφο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ