Ο Άνις Άμρι φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί», πριν πέσει νεκρός έξω από το Μιλάνο

Ο Άνις Άμρι φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί», πριν πέσει νεκρός έξω από το Μιλάνο Facebook Twitter
1

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο Τυνήσιος 'Ανις 'Αμρι φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί», πριν πέσει νεκρός έξω από το Μιλάνο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με δυο ιταλούς αστυνομικούς, την περασμένη νύχτα, δήλωσαν οι υπεύθυνοι των ερευνών.

Ένας από τους δυο αστυνομικούς έχει τραυματισθεί στον ώμο, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι ιταλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τις επόμενες ώρες θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο 'Αμρι είχε επαφές ή, ενδεχομένως, κάποιο δίκτυο σε θέση να τον στηρίξει στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες με τον σκοό αυτόν εξετάζεται το περιεχόμενο της κάρτας sim του κινητού που είχε στην κατοχή του.

«Θα μπορούσε να πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, ήταν ένας άκρως επικίνδυνος φυγόδικος», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. Ο 'Αμρι, βάσει των μαρτυριών των αστυνομικών, είχε απασφαλίσει το περίστροφο, για να μπορεί αμέσως να πυροβολήσει, όπως και έπραξε.


Ο νομάρχης του Μιλάνου, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο 'Αμρι εντοπίσθηκε κατά την διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, αλλά στο πλαίσιο των ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας Πέτερ Φρανκ ανακοίνωσε ότι οι έρευνες για την επίθεση στο Βερολίνο θα συνεχισθούν για να εξακριβωθεί εάν ο κύριος ύποπτος ως δράστης, που σκοτώθηκε σήμερα από αστυνομικά πυρά στην περιοχή του Μιλάνου, είχε συνεργούς.


«Αν και ο ύποπτος Άνις Άμρι είναι νεκρός, θα συνεχίσουμε την έρευνά μας. Είναι σημαντικό για μας τώρα να εξακριβώσουμε εάν υπήρχε δίκτυο υποστηρικτών και συνεργών, εάν υπήρχαν πρόσωπα που βοήθησαν το άτομο αυτό να προετοιμάσει, να πραγματοποιήσει την επίθεση και να διαφύγει», είπε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια