Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο

Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο Facebook Twitter
1

Ο Άνις Αμρι, o ύποπτος για την αιματηρή επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο Μιλάνο, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας και τις ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας. Ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία είναι "χωρίς αμφιβολία" ο Τυνήσιος ύποπτος, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.


Οι γερμανικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τους ιταλούς συνεδέλφους του, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας, λίγο μετά την αναφορά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ύποπτος ο οποίος ήταν πεζός κλήθηκε από την αστυνομία να σταματήσει για έλεγχο. Τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Αναλυτικότερα, η Ιταλική αστυνομική περίπολος σταμάτησε τον 24χρονο για έλεγχο ρουτίνας κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Sesto San Giovanni στο Μιλάνο στις 3.30 τοπική ώρα.  Δικαστική πηγή δήλωσε ότι η ιταλική αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο ύποπτος μπορεί να κυκλοφορούσε στην περιοχή αυτή του Μιλάνου. Αναγνωρίσθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ερωτηματικά προκαλεί το πώς ο δράστης κατάφερε μέσα σε 48 ώρες να διαφύγει από το Βερολίνο και να φτάσει στην Ιταλία.

Σε προηγούμενο τηλεγράφημά του το πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία της Δανίας μετέδωσε ότι ένας άνδρας που μοιάζει με τον Τυνήσιο ύποπτο εθεάθη στην πόλη Άαλμποργκ, στη βόρεια Δανία, κι ότι η αστυνομία έχει καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς διεξάγεται επιχείρηση.

Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο Facebook Twitter
Φωτογραφία που φέρεται να είναι τραβηγμένη από το σημείο ανταλλαγής πυρών των αστυνομικών και του Άνις Αμρί
Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο Facebook Twitter

Ο Άνις Άμρι, ο ύποπτος από την Τυνησία για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, εξέτισε ποινή φυλάκισης 4 ετών στην Ιταλία το διάστημα μεταξύ 2011 και 2015, διότι πυρπόλησε ένα σχολείο, μετέδωσαν χθες ιταλικά ΜΜΕ που καταγράφουν την διαδρομή του στις φυλακές της Σικελίας.

Ο νεαρός άνδρας αποβιβάστηκε στη νήσο της Λαμπεντούζας κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης του 2011. «Δήλωσε στις αρχές ότι ήταν ανήλικος αν και ήταν 18 ετών» έγραψε η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ιταλίας, η εισαγγελία του Παλέρμου όπως και η διοίκηση του σωφρονιστικού συστήματος δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις σχετικές πληροφορίες.


Ο Άμρι κατόπιν μεταφέρθηκε στο κέντρο υποδοχής ανηλίκων του Μπελπάσο στην Κατάνη, στην ανατολική Σικελία, όπου δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή των αρχών.

Την 24η Οκτωβρίου του 2011 συνελήφθη μαζί με 3 συμπατριώτες του αφού είχαν πυρπολήσει ένα σχολείο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, περιγράφει η εφημερίδα Il Corriere della Sera.

Ο πατέρας του 24χρονου έκανε δηλώσεις στους αγγλικούς Times, αναφέροντας πως ο γιος του είχε προβλήματα με τον νόμο πριν φύγει για την Ιταλία, αλλά τόνισε πως ριζοσπαστικοποιήθηκε στην Ευρώπη.

Μιλώντας από την Ουεσλατία, μιας από τις φτωχές πόλεις της κεντρικής Τυνησίας κοντά στην ιστορική θρησκευτική πόλη Καϊρουάν, ο Μουσταφά Αμρί ανέφερε ότι ο 24χρονος έφυγε από την Τυνησία το 2011, λίγο καιρό μετά την Αραβική Άνοιξη με προορισμό την Ευρώπη. «Εγκατέλειψε το σχολείο και ταξίδεψε στην Ιταλία. Είχε εμπλακεί σε κλοπές και σε μία υπόθεση πυρπόλησης ενός σχολείου και ενός καταυλισμού. Εξέτισε τετραετή ποινή κάθειρξης στην Ιταλία και εκεί γνώρισε μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων», δήλωσε.

Στη συνέχεια, όπως είπε, ο γιος του πήγε στη Γερμανία μαζί με μία ομάδα προσφύγων, όπου δήλωσε στις αρμόδιες αρχές ότι ήταν Σύρος πρόσφυγας που ήθελε να φύγει από τη χώρα για να γλιτώσει από τον πόλεμο. Ο Μουσταφά Αμρί πρόσθεσε ότι ο γιος όσο βρισκόταν στο εξωτερικό δεν επικοινωνούσε ποτέ μαζί του, παρά μόνο με τα αδέλφια του.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ