Οι τζιχαντιστές δημοσιοποιούν βίντεο που δείχνει Τούρκους στρατιώτες να καίγονται ζωντανοί

Οι τζιχαντιστές δημοσιοποιούν βίντεο που δείχνει Τούρκους στρατιώτες να καίγονται ζωντανοί Facebook Twitter
0

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει πως το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα είναι από επιχειρήσεις στη Συρία και δείχνει δύο στρατιώτες που συνελήφθησαν στο Χαλέπι στα τέλη Νοεμβρίου. Η δημόσια εκτέλεσή τους κατεγράφη σε βίντεο για να εκδικηθούν τις δολοφονίες Μουσουλμάνων από την Τουρκία.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Τουρκία ενώ δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των δύο αντρών που φαίνονται στο βίντεο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, 16 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κοντά στη βόρεια συριακή πόλη αλ-Μπαμπ σε περιοχή όπου γίνονται επιχειρήσεις.

Οι τζιχαντιστές δημοσιοποιούν βίντεο που δείχνει Τούρκους στρατιώτες να καίγονται ζωντανοί Facebook Twitter

Υπάρχουν αναφορές πως καθώς το βίντεο έφτασε στην Τουρκία, η κυβέρνηση προσπάθησε να το μπλοκάρει στα social media, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με το BBC.

Το βίντεο δείχνει τους δύο ομήρους να οδηγούνται σε ερημική τοποθεσία με κλουβί. Στη συνέχεια υποχρεώνονται να γονατίσουν και να κινηθούν έτσι μέχρι το σημείο της εκτέλεσής τους ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τζιχαντιστές τους έχουν περιλούσει με κάποιο εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια βάζουν τη φωτιά για να καταγράψουν τον αποτρόπαιο και βασανιστικό θάνατό τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM