Unicef: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς

Unicef: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς Facebook Twitter
Ο Ιρανός φωτογράφος Arez Ghaderi κέρδισε το Πρώτο Βραβείο για την φωτογραφία ενός κοριτσιού σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό κοντά στα σύνορα Ιράν- Αφγανιστάν. (EPA/Ariz Ghaderi / UNICEF Deutschland_
0

Την εικόνα ενός νεαρού κοριτσιού μπροστά από ένα βουνό σκουπιδιών στο Ιράν επέλεξε για Φωτογραφία της Χρονιάς 2016 η UNICEF.

Σε γενικές γραμμές και οι τρεις φωτογραφίες που επιλέχθηκαν ως κορυφαίες της χρονιάς που πέρασε συν εκείνη που απέσπασε ειδικό έπαινο έχουν θέμα τα παιδιά και το πόσο, δυστυχώς και αναγκαστικά, έχουν εξοικειωθεί με τις τραγωδίες που βιώνουν.

Τραβηγμένη στο Ιράν στην επαρχεία Razavi-Khorasan, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, η φωτογραφία του Arez Ghaderi, δείχνει ένα κορίτσι να χαμογελά ενώ παίζει σε έναν σκουπιδότοπο με στόχο να αναδείξει την ανεμελιά που είναι ακόμη σε θέση να νιώθουν τα παιδιά, ακόμη κι όταν ζουν υπό κάκιστες συνθήκες. 

Unicef: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς Facebook Twitter
Η Γερμανίδα ηθοποιός Jasmin Tabatabai από το Ιράν μαζί με τον βραβευμένο φωτογράφο Arez Ghaderi κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο Βερολίνο, στις 20 Δεκεμβρίου 2016. (EPA/BERND VON JUTRCZENKA)
Unicef: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς Facebook Twitter
Η φωτογραφία του Παλαιστίνιου φωτογράφου Ali Nouraldin, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση των κορυφαίων της χρονιάς, απεικονίζει προσφυγόπουλα να βλέπουν μια ταινία σε ένα αυτοσχέδιο θερινό κινηματογράφο στον καταυλισμό της Ειδομένης, κοντά στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ. (EPA/Ali Nouraldin / laif / UNICEF Deutschland)
Unicef: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς Facebook Twitter
«Γκαλερί έργων τέχνης σε κατεστραμμένο σχολείο στη Δούμα». Η φωτογραφία από τις 21 Μαΐου που δείχνει νεαρά κορίτσια που συμμετέχουν σε ένα σεμινάριο στην Δούμα της Συρίας κέρδισε το τρίτο βραβείο της Επιτροπής. (EPA/MOHAMMED BADRA)
Unicef: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς Facebook Twitter
Τιμητικό έπαινο απέσπασε μια φωτογραφία από τις 19 Ιουνίου, με γυναίκες που έχουν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν τους Χούτι στη Sana'a. Το στιγμιότυπο δείχνει ένα μικρό κορίτσι ανάμεσα σε άλλες γυναίκες της Υεμένης, οι οποίες κρατούν όπλα κατά τη διάρκεια συγκέντρωση υποστήριξης των Χούτι. (EPA/YAHYA ARHAB)
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ