Αστυνομία Βερολίνου: Συλλάβαμε λάθος άνθρωπο - Ο δράστης είναι ελεύθερος και οπλισμένος

Αστυνομία Βερολίνου: Συλλάβαμε λάθος άνθρωπο - Ο δράστης είναι ελεύθερος και οπλισμένος Facebook Twitter
EPA/RAINER JENSEN
0

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον δράστη της χθεσινής επίθεσης με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και να τραυματιστούν 48.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η οποία επικαλείται ανώτερες πηγές ασφαλείας, η γερμανική αστυνομία εκτιμά ότι ο Πακιστανός που συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση δεν είναι ο δράστης. «Συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. «Κι ως εκ τούτου, (έχουμε) μία νέα κατάσταση. Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη την ίδια πηγή.

Η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε μέσω twitter πως είναι σε επιφυλακή, επειδή ο συλληφθείς αρνείται κάθε ανάμειξη, και συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι ο ύποπτος ως δράστης, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά το αιματηρό περιστατικό, αρνείται κάθε ανάμειξη. Σύμφωνα με τον υπουργό, ήρθε στη Γερμανία πιθανότατα από το Πακιστάν αλλά το αίτημα ασύλου δεν είχε διεκπεραιωθεί.

«Έφτασε στη Γερμανία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου 2015, και καταγράφηκε πριν επανεμφανισθεί στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο. Αρνείται ότι διέπραξε το έγκλημα. Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, έχουν αναγνωρίσει τον συλληφθέντα ως έναν 23χρονο που ονομάζεται Naved B. Φέρεται να ήταν γνωστός στις αρχές για μικρά αδικήματα, αλλά όχι για διασυνδέσεις με τρομοκρατία.

Ο αρχικός οδηγός του φορτηγού ήταν ένας Πολωνός, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στη θέση του συνοδηγού. Ο ιδιοκτήτης της πολωνικής εταιρίας στην οποία άνηκε το φορτηγό, Ariel Zurawski, επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός του αγνοούνταν και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του από τις 17.00 (ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Zurawski ανέφερε ότι ο οδηγός ήταν το πρώτο θύμα της επίθεσης, μαχαιρώθηκε και πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου. Οι γερμανικές αρχές ζήτησαν από τον Zurawski να αναγνωρίσει τη σορό του, από φωτογραφίες. «Το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και γεμάτο αίματα. Ήταν σαφές ότι πάλευε για τη ζωή του», δήλωσε ο ίδιος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM