ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Βρέθηκε το Σωματίδιο του Θεού!

Βρέθηκε το Σωματίδιο του Θεού! Facebook Twitter
0

Ένα από τα σπουδαιότερα και πολυδάπανα πειράματα στον κόσμο φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στον στόχο του. Οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου CERN δηλώνουν κατά 99,99% σίγουροι ότι ανακάλυψαν το περιβόητο Σωματίδιο του Θεού (Higgs Boson) και αναμένεται ότι θα το ανακοινώσουν την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 σε ειδική συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τη DailyMail.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι οι σημαντικότεροι θεωρητικοί φυσικοί του κόσμου, ενώ ανάμεσα τους θα παρευρίσκεται και ο Peter Higgs από το Edinburgh University, το όνομα του οποίου έχει δοθεί στο σωματίδιο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider – LHC), οι πιθανότητες να έχουν βρει το σωματίδιο είναι στο επίπεδο "τέσσερα σίγμα" κάτι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 99,99%. Η διοίκηση του CERN ασκεί πιέσεις στις επιστημονικές ομάδες να φτάσουν στο επίπεδο "πέντε σίγμα", το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 99,999995%.

Τονίζεται πως το μποζόνιο του Higgs θεωρείται το κλειδί ώστε να κατανοήσουμε τον τρόπο δημιουργίας του Σύμπαντος (Big Bang), με τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι ο ρόλος του είναι να προσδίδει μάζα στα άτομα.


Αν η θεωρία των επιστημόνων είναι σωστή, τότε  σχηματίζονται μόλις μερικά μποζόνια Higgs για κάθε τρισεκατομμύριο συγκρούσεων στον επιταχυντή (για 1,6 τρις συγκρούσεις περίπου 300 μποζόνια), με απειροελάχιστη διάρκεια ζωής προτού διασπαστούν.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εφόσον η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα εξελιχθεί θετικά
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Διεθνή / Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Δύο χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούνται χωρίς δίκη, ενώ οι υποθέσεις παραμένουν σε μυστικότητα και οι πρώτες δίκες καθυστερούν
LIFO NEWSROOM