Exit Polls: Οι Σοσιαλδημοκράτες νικητές των βουλευτικών εκλογών στη Ρουμανία

Exit Polls: Οι Σοσιαλδημοκράτες νικητές των βουλευτικών εκλογών στη Ρουμανία Facebook Twitter
0

To Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας (PSD) κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην χώρα συγκεντρώνοντας ποσοστό 45,5- 45,8% των ψήφων, σύμφωνα με δύο exit poll που είδαν το φως της δημοσιότητας.


Το κεντροδεξιό Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) ακολουθεί με ποσοστό 20,7- 21%, κατέδειξαν οι δημοσκοπήσεις που διενήργησαν τα CURS-Avangarde και IRES.


Το κόμμα Ένωση Σώστε τη Ρουμανία (USR) εξασφάλισε το 8% έως 9,2% των ψήφων, σύμφωνα με τις μετρήσεις.

Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα, που κατηγορήθηκε για διαφθορά, αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2015 έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν μετά την πυρκαγιά αυτή που κόστισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους εξαιτίας της μη συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας.


Έκτοτε τη χώρα κυβερνούν τεχνοκράτες υπό τον πρώην Επίτροπο Ντάτσιαν Σιόλος και την υποστήριξη της κεντροδεξιάς.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), που υποστηρίζεται κυρίως από τους αγρότες και τους πιο ηλικιωμένους, εμφανίζονταν ως φαβορί για να κερδίσει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που νωρίτερα του έδιναν 40% της πρόθεσης ψήφου, έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία στη διάρκεια της οποίας υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM