Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στην Αίγυπτο - Συλλυπητήρια Παυλόπουλου

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στην Αίγυπτο - Συλλυπητήρια Παυλόπουλου Facebook Twitter
0

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει απερίφραστα την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου των Κοπτών στο Κάιρο.

Επίσης, εκφράζει την αλληλεγγύη της χώρας μας στον φίλο λαό της Αιγύπτου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Πρόκειται για μία βάρβαρη ενέργεια» τονίζει το ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι στόχος της ήταν «να πλήξει τον πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της αιγυπτιακής κοινωνίας».

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου

 

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον Πάπα και Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄ και διαβίβασε τα συλλυπητήρια του κ. Παυλόπουλου προς τις οικογένειες των 25 πιστών, που έχασαν τη ζωή τους από την τρομοκρατική επίθεση, που συγκλόνισε τον χώρο δίπλα ακριβώς από τον Καθεδρικό ναό των Κοπτών Άγιο Μάρκο, στο Κάιρο.

 

Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόδωρος Β': Νιώθω αποτροπιασμό

Τη θλίψη όλης της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, και όλων των Χριστιανών της Αφρικής εξέφρασε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β'.

Στο άκουσμα του θλιβερού γεγονότος της τρομοκρατικής επίθεσης που είχε σαν συνέπεια το θάνατο, μέχρι τώρα, 25 αθώων πολιτών και τον τραυματισμό 31 ατόμων δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, τονίζοντας ότι η επίθεση αυτή αποτελεί έργο εξτρεμιστικών στοιχείων και μόνο.

«Εμείς εδώ στην Αίγυπτο, ζούμε ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, επισημαίνοντας ότι η συνύπαρξη αυτή των δύο θρησκειών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλον τον κόσμο και καταδίκασε τους υπαίτιους αυτού του τυφλού κτυπήματος εναντίον ανθρώπων πιστών προς τον Θεό.

Τέλος, ζήτησε να μεταφερθούν τα πιο θερμά συλλυπητήριά του και όλου του ελληνορθόδοξου Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τον Πάπα και Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM
Βρετανία: Οι Τόρις υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό του φύλου

Διεθνή / Βρετανία: Όχι στον αυτοπροσδιορισμό, φύλο είναι μόνο το βιολογικό, λένε οι Τόρις για τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό

Αν εκλεγούν στις 4 Ιουλίου, οι Συντηρητικοί και ο Ρίσι Σούνακ υπόσχονται να ξαναγράψουν τον νόμο περί ισότητας ώστε οι προστασίες που κατοχυρώνει να ισχύουν μόνο για το βιολογικό φύλο ενός ατόμου
NEWSROOM
Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM