Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκδιώχθηκαν ξανά από την αρχαία Παλμύρα

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκδιώχθηκαν ξανά από την αρχαία Παλμύρα Facebook Twitter
0

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους υποχώρησαν από την αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία έθεσαν χθες Σάββατο και πάλι υπό τον έλεγχό τους, έπειτα από ένα μπαράζ σφοδρών βομβαρδισμών από τη ρωσική αεροπορία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Παλμύρας ανάγκασαν τους τζιχαντιστές του ΙΚ να αποσυρθούν σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στην πόλη», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών σκοτώθηκε από τις αεροπορικές επιδρομές, πρόσθεσε, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι.

Το ΙΚ είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και είχε εκδιωχθεί από την πόλη τον Μάρτιο του 2016 με τη βοήθεια της Ρωσίας.

Την Πέμπτη εξαπέλυσε νέα επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης αυτής που περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Η επιστροφή του ΙΚ στην Παλμύρα έγινε την ώρα που ο συριακός στρατός σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο πλέον ελέγχει σε ποσοστό άνω του 90%

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ