Γαλλία: Φυλάκιση για ζευγάρι που δήλωσε ψευδώς ότι έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης

Γαλλία: Φυλάκιση για ζευγάρι που δήλωσε ψευδώς ότι έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης Facebook Twitter
1

Ένα ανδρόγυνο Γάλλων που έλαβε 30.000 ευρώ έκαστος δηλώνοντας και οι δύο ψευδώς ότι είχαν πέσει θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση.

 

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τον άνδρα και 30 μηνών για την σύζυγο του, αλλά το δικαστήριο στην πόλη Γκρας στην νοτιοανατολική Γαλλία επέβαλε ακόμη πιο αυστηρές ποινές, καταδικάζοντας σε εξαετή ποινή φυλάκισης τον άνδρα και τριετή την γυναίκα, ενώ τους διέταξε να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν.

 

Ο εισαγγελέας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι την βραδιά όπου τζιχαντιστές τρομοκράτες εξαπέλυσαν βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονταν στην άλλη άκρη της χώρας, 900χλμ μακριά, στην Αντίμπ την παραθαλάσσια πόλη στην μεσογειακή Κυανή Ακτή.

 

Συνολικά 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις πιο αιματηρές επιθέσεις που συνέβησαν στην Γαλλία έπειτα από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Οι ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του ανδρόγυνου αποκάλυψαν ότι κανείς από τους δύο βρίσκονταν οπουδήποτε κοντά στο Παρίσι εκείνη την νύχτα, σύμφωνα με το δικαστήριο.

 

Το ανδρόγυνο που έχει δύο νεαρά παιδιά πήρε τα χρήματα από ένα λογαριασμό που είχε ανοίξει για τα θύματα των επιθέσεων.

 

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, οι δύο τους ξόδεψαν τα χρήματα για τα παιδιά τους και αγόρασαν αρκετά οχήματα τα οποία ο σύζυγος εμπορεύτηκε στην εταιρεία μεταχειρισμένων οχημάτων που κατέχει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια