Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας: Η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικού πυραύλου

Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας: Η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικού πυραύλου Facebook Twitter
0

Την εκτίμησή του πως η Βόρεια Κορέα έχει πλέον την δυνατότητα εκτόξευσης ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή, αλλά δεν έχει ακόμη κατορθώσει να τελειοποιήσει τον τρόπο επιστροφής του στην ατμόσφαιρα για να πλήξει τον καθορισμένο στόχο, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Οι Βορειοκορεάτες «έχουν την δυνατότητα ακόμη και σήμερα να εκτοξεύσουν» έναν πυρηνικό πύραυλο, «αλλά δεν τελείως σίγουροι πώς αυτός θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα για να πλήξει τον στόχο», τόνισε ο αξιωματούχος. «Προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα», τόνισε.

«Μπορείτε να φανταστείτε ότι ο αμερικανικός στρατός καταρτίζει σενάρια εκτάκτων αναγκών, προσαρμοσμένα στην κατάσταση», πρόσθεσε, για να συμπληρώσει: «Προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει από την αυτή την ιδιαίτερη προκλητική συμπεριφορά».

Στα τέλη του περασμένου μήνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επέβαλε νέες, ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα σε αντίποινα για την πέμπτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM