Ο Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε πως παραιτείται από πρωθυπουργός και θέτει υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία

Ο Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε πως παραιτείται από πρωθυπουργός και θέτει υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία Facebook Twitter
2

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα το 2017 κι ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί αύριο από το αξίωμά του.


«Ναι, είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε ο Βαλς σε μια ομιλία του στο Εβρί, το πολιτικό του προπύργιο νότια του Παρισιού.


Η ανακοίνωση του Βαλς ακολουθεί την άνετη επικράτηση του Φρανσουά Φιγιόν, του 62χρονου πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, στην εσωκομματική διαδικασία του κόμματος της κεντροδεξιάς, των Ρεπουμπλικάνων (Les Républicains, LR) για την ανάδειξη του δικού του υποψήφιου για την προεδρία. Ο δρόμος για την υποψηφιότητα του Μανουέλ Βαλς άνοιξε όταν ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε με διάγγελμά του την περασμένη εβδομάδα πως δεν θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία προέδρου της Γαλλίας.


Η εσωκομματική διαδικασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο. Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στη Γαλλία σε δύο γύρους, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ