Χάκερ κατάφεραν να κλέψουν 45 εκατ. δολάρια από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

Χάκερ κατάφεραν να κλέψουν 45 εκατ. δολάρια από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας Facebook Twitter
0

Χάκερ διείσδυσαν σε λογαριασμούς στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ενός πελάτη της, και επιχείρησαν να κλέψουν 45 εκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζει η τράπεζα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.


Η τράπεζα κατάφερε να ανακτήσει ένα μέρος του ποσού, 26 εκατομμύρια δολάρια. Δεν διευκρινίστηκε αν τα υπόλοιπα χρήματα χάθηκαν οριστικά.


Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται οι δράστες. Σύμφωνα με την τράπεζα, κάποια στιγμή φέτος οι χάκερ μπήκαν σε ένα από τα συστήματά της που παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση σε λογαριασμούς ανταποκριτών.


Από τα 26 εκατομμύρια που ανέκτησε η κεντρική τράπεζα, ένα μέρος "πάγωσε" σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν ανοίξει οι χάκερ για να μεταφέρουν τα χρήματα. Σε άλλες περιπτώσεις, η τράπεζα κατάφερε να σταματήσει τις μεταφορές χρημάτων από τον έναν λογαριασμό στον άλλον.


Η κυβερνοεπίθεση αποκαλύφθηκε στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα σχετικά με τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος. "Ο κίνδυνος κυβερνοεπιθέσεων (...) μπορεί δυνητικά να έχει επιπτώσεις στη χρηματοοικονομική σταθερότητα αν (οι επιθέσεις) στρέφονται εναντίον τραπεζών στρατηγικής σημασίας, κεντρικών τραπεζών και υποδομών των οικονομικών θεσμών", υπογραμμίζεται στην έκθεση αυτή.


Νωρίτερα, οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες σχεδιάζουν να προκαλέσουν χάος στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα εξαπολύοντας συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις και διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις περί χρεοκοπίας των ρωσικών τραπεζών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM