Τουσκ: Με τον Τραμπ θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει ενωμένη η Δύση απέναντι στη Ρωσία

Τουσκ: Με τον Τραμπ θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει ενωμένη η Δύση απέναντι στη Ρωσία Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
0

Θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει ενωμένη η Δύση απέναντι στη Ρωσία, με τον Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, σε σχέση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.


«Το να παραμείνουν οι Ευρωπαίοι ενωμένοι απέναντι στη Ρωσία στο θέμα της σύρραξης της Ουκρανίας και γενικότερα σε ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας ήταν πιθανό και χάρη στην ευρεία υποστήριξη από τον πρόεδρο Ομπάμα», δήλωσε ο Τουσκ στο πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.


«Σήμερα, νομίζω ότι μετά τις εκλογές και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι δυσκολότερο ο δυτικός κόσμος να οικοδομήσει μια τόσο αδιαμφισβήτητη και ενιαία πολιτική απέναντι στη Ρωσία. Αλλά κανείς δεν θα παραδοθεί» τόνισε.


Ο Ντόναλντ Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, επισήμανε επιπλέον ότι πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου αντικατοπτρίζουν μια διαφορετική στάση προς την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και την Ρωσία σε σύγκριση με εκείνη των προκατόχων του.


Ο Τουσκ δήλωσε ότι στην πρώτη του συνομιλία με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή του στην ουκρανική κρίση, αλλά ο Τραμπ ήταν περισσότερο επικεντρωμένος στο ζήτημα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. «Θα έλεγα ότι η συζήτηση ήταν μάλλον γενικής φύσης», ανέφερε.


«Διήρκησε περισσότερο απ' όσο περίμενα, αλλά η προσοχή του Τραμπ ήταν επικεντρωμένη περισσότερο στο Brexit παρά σε ζητήματα των χωρών της ανατολικής (Ευρώπης)», πρόσθεσε.


Ερωτηθείς εάν θα υποστήριζε το ενδεχόμενο να προσκληθεί η Ρωσία για συνομιλίες με την Ομάδα της G7, των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών, ο Τουσκ απάντησε αρνητικά. «Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους ο δυτικός κόσμος... αποφάσισε υπέρ μιας σκληρής στάσης έναντι της Ρωσίας και κανένας από αυτούς τους λόγους δεν έχει πάψει να ισχύει».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Διεθνή / Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της
NEWSROOM
Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM
IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM
«Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Διεθνή / «Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του πρίγκιπα Χάρι για τους Αγώνες Invictus Games - Θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τον μικρότερο γιο του;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ