Ξεκίνησε η πομπή που μεταφέρει την τέφρα του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο δε Κούμπα

Ξεκίνησε η πομπή που μεταφέρει την τέφρα του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο δε Κούμπα Facebook Twitter
0

H τεφροδόχος που περιέχει τη στάχτη του Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε πριν από λίγο το ταξίδι της μέχρι το Σαντιάγο δε Κούμπα, το λίκνο της κουβανικής επανάστασης, όπου και  θα ενταφιαστεί την Κυριακή.

Μετά τον αποχαιρετισμό στον «Κομαντάντε» στην Πλατεία της Επανάστασης, η τέφρα του, που έχει τοποθετηθεί σε ένα φέρετρο από ξύλο κέδρου τυλιγμένο με την κουβανική σημαία και προστατεύεται από ένα γυάλινο κιβώτιο, ξεκίνησε πάνω σε έναν στρατιωτικό κιλλίβαντα κάνοντας την αντίθετη διαδρομή από εκείνην που ακολούθησε ο Κάστρο κατά την επανάσταση του 1959.

Η πομπή αναχώρησε στις 7.16 το πρωί, τοπική ώρα, από το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία των μελών της κυβέρνησης, πολλών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος και της χήρας του Κάστρο, της Ντάλια Σότο δελ Βάλε.

Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας «Ζει», ενώ περνούσε το «Καραβάνι της Ελευθερίας», τα επτά οχήματα της αυτοκινητοπομπής.

Αφού η πομπή διασχίσει αυτά τα 950 χιλιόμετρα μέσα σε τέσσερις μέρες, η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο θα ενταφιαστεί την Κυριακή στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιγκένια δε Σαντιάγο, δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της κουβανικής ανεξαρτησίας.

Η κηδεία του θα σημάνει το τέλος του εθνικού πένθους των εννέα ημερών που κηρύχθηκε στη χώρα αμέσως μετά το θάνατό του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM