ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ολλανδός έκανε ευθανασία λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ

Ολλανδός έκανε ευθανασία λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ Facebook Twitter
0

Ένας 41χρονος άνδρας έκανε ευθανασία στην Ολλανδία, επειδή δεν μπορούσε να ζήσει άλλο σαν αλκοολικός, σε μία ριζοσπαστική επέκταση του σχετικού ολλανδικού νόμου, όπως γράφει η Daily Mail.


Ο αδερφός του αποκάλυψε την ιστορία του, αναφέροντας ότι ο Mark Langedijk αποφάσισε ότι ο θάνατος ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από τον εθισμό του στον αλκοόλ. Έτσι, καθόρισε ο ίδιος την ημερομηνία θανάτου του, ενώ αστειευόταν μέχρι και τις τελευταίες ώρες πριν έρθει ο γιατρός για να του χορηγήσει την ένεση.


Η Ολλανδία νομιμοποίησε την ευθανασία το 2002, για όσους βρίσκονται σε «αφόρητο πόνο» χωρίς καμία προοπτική θεραπείας. Τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί για να περιλαμβάνει όσους υποφέρουν από «κοινωνική απομόνωση και μοναξιά». Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο νόμο, περισσότερα από 5.500 άτομα έδωσαν τέλος στη ζωή τους τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τη Daily Mail.


Η ιστορία του Mark Langedijk δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Linda, από τον αδερφό του Marcel. Όπως ανέφερε, η οικογένεια ανακάλυψε το πρόβλημα του 41χρονου με το αλκοόλ πριν από οχτώ χρόνια.


«Ψυχολόγοι, ψυχίατροι, παθολόγοι και άλλοι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον βοηθήσουν, αλλά ο Mark δεν μπορούσε να εξηγήσει σε κανέναν αυτό που ένιωθε. Ήμουν ιδιαίτερα θυμωμένος μαζί του», αναφέρει ο αδερφός του και συνεχίζει:


«Στην αρχή κάναμε ό,τι θα έκανε ο καθένας: προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Ειδικά οι γονείς μου έκαναν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σώσουν τον Mark. Υιοθέτησαν τα δύο παιδιά του, τον πήραν στο σπίτι τους όταν ο γάμος του διαλύθηκε, τον βοήθησαν να βρει σπίτι, κανόνισαν να πάει για απεξάρτηση, του έδωσαν χρήματα, υποστήριξη και αγάπη άνευ όρων. Μετά από 8 εξαντλητικά χρόνια και 21 εισαγωγές σε νοσοκομεία και κέντρα απεξάρτησης συνέχιζαν να πιστεύουν σε ένα αίσιο τέλος».


Ωστόσο, επισημαίνει ο αδερφός του, ο Mark άρχιζε να πίνει ξανά μετά από κάθε προσπάθεια απεξάρτησης και τελικά αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα.


Ως απόδειξη ότι η ζωή του ήταν ανυπόφορη, ο Mark έγραφε σε ένα ημερολόγιο, το οποίο σύμφωνα με τον αδερφό του παρουσιάζει ένα «απελπιστικό κοκτέιλ πόνου, ποτού, μοναξιάς και θλίψης».


Η αίτηση για ευθανασία του 41χρονου εγκρίθηκε από γιατρό του ιατρικού σώματος «Υποστήριξης και Γνωμοδότησης για την Ευθανασία» στην Ολλανδία.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ