Απεργία την Πρωτομαγιά

Ένοχοι κρίθηκαν τρεις υπάλληλοι της «Air France» που επιτέθηκαν και έσκισαν τα πουκάμισα των διευθυντών

Ένοχοι κρίθηκαν τρεις υπάλληλοι της «Air France» που επιτέθηκαν και έσκισαν τα πουκάμισα των διευθυντών Facebook Twitter
0

Τρεις υπάλληλοι της «Air France» καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα αφού βρέθηκαν ένοχοι στις κατηγορίες περί «οργανωμένης βίας», μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν σε στελέχη της «Air France» τον Οκτώβριο του 2015.

Την περίοδο εκείνη, φωτογραφίες από την επίθεση εξαγριωμένων υπαλλήλων εναντίον στελεχών της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας που αντιδρούσαν στις σχεδιαζόμενες περικοπές, έκαναν το γύρο του κόσμου.

Λόγω των αντιδράσεων η «Air France» ανέστειλε τελικά το πλάνο αναδιάρθρωσης που θα επέφερε περικοπές 2.900 θέσεων εργασίας, αλλά ο Γάλλος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους υπαλλήλους «απατεώνες» και κάλεσε το δικαστήριο να επιβάλει αυστηρές ποινές. Ο Βαλς ανέφερε ακόμη ότι οι εικόνες αυτές προκάλεσαν ζημιά στην εικόνα της χώρας. 

Δύο ακόμη εργαζόμενοι που αντιμετώπιζαν τις ίδιες κατηγορίες, αθωώθηκαν.

Επιπλέον, σε δέκα πρώην και εν ενεργεία υπαλλήλους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους €500 ευρώ για φθορές στην περιουσία της εταιρείας επειδή έριξαν την πύλη που οδηγούσε στα κεντρικά γραφεία της «Air France».

Οι διαδηλωτές είχαν την υποστήριξη του CGT, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας.

Η ετυμηγορία του γαλλικού δικαστηρίου ήρθε έπειτα από την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας  κατά την οποία παρουσιάστηκε οπτικό υλικό όπου ακουγόταν ένας εργάτης να απειλεί τον Xavier Broseta, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, πριν του σκίσει το πουκάμισο.

Η υπεράσπιση είχε δηλώσει πως ήλπιζε ότι πελάτες της δεν «δεν θα κρίνονταν από το βίντεο που κρατά μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου», αλλά από την ευρύτερη εικόνα.

Με στοιχεία από τη Guardian

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ