Σε πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και επενδυτή στο Χόλιγουντ θα αναθέσει ο Τραμπ το υπουργείο Οικονομικών

Σε πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και επενδυτή στο Χόλιγουντ θα αναθέσει ο Τραμπ το υπουργείο Οικονομικών Facebook Twitter
2

Στον Steven Mnuchin, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, αλλά και επενδυτή στο Χόλιγουντ, αναμένεται ότι θα αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.


Η πηγή, που γνωρίζει τις εξελίξεις, αναφέρει ότι η επίσημη ανακοίνωση για την τοποθέτηση του βετεράνου της Wall Street στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, μπορεί να γίνει σήμερα.


Ο Mnuchin είχε την προεδρία της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και φαίνεται να έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων υποψηφίων, όπως ο πρόεδρος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, αλλά και ο Jeb Hensarling, Ρεπουμπλικάνος, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που προεδρεύει στην επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών, του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος.


Ο Mnuchin είναι ο πρώτος αξιωματούχος με μεγάλη εμπειρία στη Wall Street που οδεύει προς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, μετά τον πρώην προϊστάμενό του Henry Paulson(πρώην ηγετικό στέλεχος της Goldman Sachs) που υπηρέτησε στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο, στη διάρκεια των πρώτων χαοτικών σταδίων της οικονομικής κρίσης του 2008-2009.


Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου εργάστηκε για δύο χρόνια στον όμιλο της Citigroup, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του είχε κυβερνητική ή ακαδημαϊκή πορεία.


Η επιλογή του Mnuchin, δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα New York Times, ενώ ο ίδιος έχει εργαστεί για 17 χρόνια στην Goldman Sachs, πριν την εγκαταλείψει το 2002, όταν ίδρυσε την επενδυτική εταιρία Dune Capital Management. Μέσω της επενδυτικής αυτής εταιρίας, ο Mnuchin επένδυσε σε ταινίες παραγωγής των κινηματογραφικών εταιριών 20th Century Fox και Time Warner Inc, Avatar, Mad Max, Fury Road και Suicide Squad.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια