Η Γερμανία απέρριψε τελικά το αίτημα ασύλου προσφύγων που βάφτισαν την κόρη τους Άνγκελα Μέρκελ

Η Γερμανία απέρριψε τελικά το αίτημα ασύλου προσφύγων που βάφτισαν την κόρη τους Άνγκελα Μέρκελ Facebook Twitter
0

Μια οικογένεια προσφύγων από τη Συρία που ζουν στη Γερμανία και ονόμασαν την κόρη τους Άνγκελα Μέρκελ προς τιμής της Καγκελαρίου δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν τελικά στη χώρα καθώς το αίτημα ασύλου που κατέθεσαν απορρίφθηκε. 

Το μωρό είναι το πρώτο παιδί του 26χρονου Mamon Alhamza και της 21χρονης συζύγου του Tema Alhawar και γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2015, λίγο μετά που το ζευγάρι προσφύγων έφτασαν από τη Συρία στη Γερμανία. Οι γονείς της Άνγκελα είχαν δηλώσει τότε πως νιώθουν τόσο ευγνώμονες που κατάφεραν να φτάσουν στη χώρα και που έγιναν δεκτοί, που αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη να βαφτίσουν το μωρό τους όπως η Καγκελάριος «που τους άνοιξε τις πόρτες».

Αν και γενικά στη Γερμανία δεν επιτρέπεται τα παιδιά να έχουν ονόματα διάσημων ανθρώπων, στην προκειμένη περίπτωση οι αρχές έκαναν μια εξαίρεση.

Ωστόσο, η οικογένεια που ζει αυτή τη στιγμή στην πόλη Moenchengladbach, καλείται τώρα να εγκαταλείψει τη χώρα καθώς έλαβαν σχετική επιστολή, που τους γνωστοποιεί ότι το αίτημα ασύλου για να παραμείνουν απορρίφθηκε.

Η Γερμανία απέρριψε τελικά το αίτημα ασύλου προσφύγων που βάφτισαν την κόρη τους Άνγκελα Μέρκελ Facebook Twitter

Στην επιστολή διευκρινίζεται πως η οικογένεια πρέπει να φύγει και να επιστρέψει στην πρώτη ασφαλή χώρα από την οποία πέρασαν μέχρι να φτάσουν στη Γερμανία, η οποία στην περίπτωσή τους είναι η Τουρκία. «Η επιστολή μου έχει δημιουργήσει τεράστιο φόβο» λέει ο Mamon Alhamza.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016 περίπου 280.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία, το οποίο έχει δοθεί σε μόλις 577.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM