Την πρώην επικρίτριά του Nikki Haley επέλεξε ο Τραμπ για πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Την πρώην επικρίτριά του Nikki Haley επέλεξε ο Τραμπ για πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Facebook Twitter
EPA/ERIK S. LESSER
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε την κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας, Nikki Haley, για νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για την πρώτη μη-λευκή γυναίκα που επιλέγεται σε υψηλή θέση στην ομάδα διακυβέρνησης Τραμπ.


Η Nikki Haley είναι κόρη Ινδών μεταναστών και επέκρινε τον Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με το BBC, έχει χαρακτηριστεί ως ανερχόμενο αστέρι στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και είναι η νεότερη κυβερνήτης των ΗΠΑ.


Αν και τελικά ψήφισε τον Τραμπ στις εκλογές για την προεδρία, έχει δηλώσει πως «δεν είναι οπαδός» ούτε του ίδιου, αλλά ούτε της Χίλαρι Κλίντον.

Η Haley εξελέγη το 2010, με την υποστήριξη της Sarah Palin, και βρίσκεται στη δεύτερη και τελευταία θητεία της ως κυβερνήτης. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα και μέλος μειονότητας που εκλέχθηκε κυβερνήτης στη Νότια Καρολίνα, μία βαθιά συντηρητική πολιτεία. Μεταξύ άλλων, πήρε δημοσίως θέση εναντίον της επανεγκατάστασης των Σύρων προσφύγων στη Νότια Καρολίνα, ενώ ήταν αντίθετη και με τον νόμο για την υγειονομική περίθαλψη του Ομπάμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ