Αυστραλία: 43χρονη έφυγε από το σπίτι της και οι 14 γάτες της έφαγαν η μία την άλλη

Αυστραλία: 43χρονη έφυγε από το σπίτι της και οι 14 γάτες της έφαγαν η μία την άλλη Facebook Twitter
Η Trooper, η μοναδική από τις 14 γάτες που κατάφερε να επιβιώσει, ανάρρωσε πλήρως και βρήκε νέο σπιτικό
2

Μία 43χρονη γυναίκα από την Αυστραλία καταδικάστηκε για βάναυση κακοποίηση ζώων και απαγόρευση ιδιοκτησίας οποιουδήποτε ζώου στο μέλλον, όταν οι 14 γάτες που εγκατέλειψε στο σπίτι της έφαγαν η μία την άλλη.

Οι επιθεωρητές της αρμόδιας αρχής για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) έκαναν έφοδο στο σπίτι της γυναίκας στην Αδελαΐδα τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς και εντόπισαν 13 νεκρές γάτες και μία ζωντανή, αλλά φανερά υποσιτισμένη.

Η Trooper, η γάτα που κατάφερε να επιβιώσει, ανάρρωσε πλήρως και βρήκε νέο σπιτικό.

Στην 43χρονη επιβλήθηκε 12μηνη ποινή σε ειδικό πρόγραμμα συμπεριφοράς και της απαγορεύθηκε να αποκτήσει ξανά κατοικίδιο.

Η επικεφαλής των επιθεωρητών της RSPCA Αndrea Lewis δήλωσε στο BBC ότι το θέαμα που αντίκρισαν οι επιθεωρητές ήταν αποκαρδιωτικό. «Είδαν ορισμένα φρικιαστικά πράγματα. Είναι μια υπόθεση που δεν θα την ξεχάσουν για πολύ καιρό».

Στο βίντεο που καταγράφηκε μέσα από το σπίτι της 43χρονης, διακρίνονται σκουπίδια και περιττώματα ζώων.

Μάλιστα, στο εν λόγο βίντεο ακούγεται μία επιθεωρητής της RSPCA να ρωτά τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού εάν αυτό που αντικρίζει είναι το πτώμα μίας γάτας που έχει φαγωθεί από τις υπόλοιπες.

«Ναι, υπάρχουν και άλλες» ακούγεται η απάντηση μίας άλλης υπαλλήλου από το βάθος του σπιτιού.

 Το δικαστήριο της Αδελαΐδας καταδίκασε την ιδιοκτήτρια του σπιτιού για κακοποίηση ζώων.

Η Lewis απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες των ζώων που δεν μπορούν πλέον να τα φροντίσουν, να επικοινωνούν με την οικογένεια τους, τους γείτονες ή καταφύγια ζώων.

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Όλοι έχουν τη νομική υποχρέωση να φροντίζουν τα ζώα που έχουν στην κατοχή τους».

Με στοιχεία από το BBC και το ABC

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κι όμως είσαι λάθος. Έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να φαγωθείς από το σκύλο παρά από τη γάτα αν πεθάνεις. Ψάξε λίγο στο γουγλη! Το ότι είχες ακούσει μία είδηση μία φορά καπου δε σημαίνει ότι δεν ισχύει και το αντίστροφο.