Καταγγελίες για ρίψη βαρελιών με αέριο χλωρίου στο Χαλέπι

Καταγγελίες για ρίψη βαρελιών με αέριο χλωρίου στο Χαλέπι Facebook Twitter
EPA/ZOUHIR AL SHIMALE (Φωτογραφία αρχείου)
0

Δοχεία που περιείχαν μια χημική ουσία, που πιστεύεται ότι είναι αέριο χλωρίου, ερρίφθησαν από ελικόπτερα στο ανταρτοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα σε κάποιους κατοίκους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία, είπε πως οι πηγές του στη Συρία ανέφεραν ότι είδαν τουλάχιστον τέσσερις βόμβες-βαρέλια να πέφτουν στις συνοικίες Αλ Κατέρτζι και Νταχράτ Άουαντ, γεμίζοντας την περιοχή με την οσμή χλωρίου. Ιατρικές πηγές είπαν στο Παρατηρητήριο ότι πιστεύουν πως το αέριο που χρησιμοποιήθηκε ήταν χλώριο.

Η Διεύθυνση Υγείας του ανατολικού Χαλεπιού ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν ορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα σήμερα, ο συριακός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του πολιορκημένου Χαλεπιού να μην βγαίνουν στους δρόμους και να μην πλησιάζουν σε θέσεις των ανταρτών. Παράλληλα, κάλεσε τους αντάρτες να σταματήσουν τις επιθέσεις στο δυτικό Χαλέπι, που ελέγχεται από την κυβέρνηση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM