Αυτοκτονία από τον Πύργο του Άιφελ

Αυτοκτονία από τον Πύργο του Άιφελ Facebook Twitter
0

Μία ακόμη αυτοκτονία συνέβη το βράδυ της Κυριακής στον Πύργο του Άιφελ, όπου ένας 25χρονος πήδηξε στο κενό από ύψος περίπου 300 μέτρων. Οι άνδρες της ασφάλειας εντόπισαν τον άνδρα από το Ισραήλ αλλά-παρά τις διαπραγματεύσεις μαζί του-δεν κατάφεραν να τον πείσουν να μην κάνει τη βουτιά στο κενό.

Σήμερα το πρωί, μία ακόμη γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει από το πρώτο επίπεδο του πύργου αλλά την πρόλαβε η ασφάλεια που την απομάκρυνε με τη βοήθεια ελικοπτέρου πριν πέσει στο κενό.

Ο υπεύθυνος της ασφάλειας στον πύργο του Άιφελ αρνήθηκε να αποκαλύψει το συνολικό αριθμό των αυτοκτονιών από το σύμβολο του Παρισιού, λέγοντας μόνο τη φράση: «Είναι πάρα πολλές».

Ο Πύργος του Άιφελ είναι το σημείο με το μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών στη Γαλλία παρότι οι υπεύθυνοι λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας, περιβάλλοντας τον πύργο με πλέγματα, που έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων. Μέχρι τώρα υπήρξαν περίπου 370 απόπειρες αυτοκτονίας από τον πύργο, εκ των οποίων οι 341 ήταν επιτυχείς.

Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο τέσσερις άνθρωποι βάζουν τέλος στη ζωή τους, με τον πρώτο θάνατο να καταγράφεται το 1911, 22 χρόνια μετά το άνοιγμα του Πύργου στο κοινό. Από όσους πήδηξαν από τον Πύργο του Άιφελ, μόνο δύο έχουν επιζήσει. Και οι δύο είχαν πηδήξει από το πρώτο επίπεδο του πύργου στα 57 μέτρα. Το τελευταίο περιστατικό ανθρώπου που επέζησε από την πτώση ήταν αυτό μιας γυναίκας που προσγειώθηκε στον ουρανό ενός αυτοκινήτου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ