ΗΠΑ: Πότε κλείνουν οι κάλπες και πότε ανακοινώνονται τα exit polls

ΗΠΑ: Πότε κλείνουν οι κάλπες και πότε ανακοινώνονται τα exit polls Facebook Twitter
0

Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ να δίνουν μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο. 

Οι κάλπες θα αρχίσουν να κλείνουν στη 1.00 το πρωί της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας, από την Ιντιάνα και το Κεντάκι, ενώ οι τελευταίες θα κλείσουν στις 7.00 το πρωί στην Αλάσκα. Λίγο μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων σε κάθε πολιτεία θα ανακοινώνονται και τα exit poll.

Οι κάλπες σε πέντε ακόμα πολιτείες, μεταξύ των οποίων η κρίσιμη Φλόριντα, κλείνουν στις 2.00 τα ξημερώματα. Το πιο έντονο διάστημα θα είναι μετά τις 3.00, όταν θα κλείσουν τα εκλογικά κέντρα σε 20 πολιτείες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Ιλινόι και το Μίσιγκαν, όπου το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο.

Τα εκλογικά τμήματα στην Αλάσκα θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν, στις 7.00 το πρωί. Σύμφωνα με τη Telegraph, αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, το αποτέλεσμα θα είναι σαφές όταν η πολιτεία της Αλάσκα ανακοινώσει το exit poll, δηλαδή μετά τις 7.00.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 11.00 το πρωί, ώρα Ελλάδας. Σημειώνεται πως το 2012, το Associated Press ανακοίνωσε το αποτέλεσμα για τον Μπαράκ Ομπάμα στις 11.38.

Όταν δεν υπάρχει αμφιβολία για τον νικητή, ο υποψήφιος που χάνει συνήθως τηλεφωνεί στον νικητή και αποδέχεται την ήττα. Και οι δύο υποψήφιοι θα δώσουν ομιλίες: ο ένας αποδεχόμενος την ήττα και ο άλλος ανακοινώνοντας τη νίκη του.

Ωστόσο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα - όπως έγινε το 2000- ότι στο τέλος της ημέρας των εκλογών δεν θα είναι ακόμα σαφές ποιος έχει κερδίσει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM