''Δεν θα αποφασίσουν οι ξένοι ποιος θα κυβερνήσει τη Συρία''

''Δεν θα αποφασίσουν οι ξένοι ποιος θα κυβερνήσει τη Συρία'' Facebook Twitter
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για την πολιτική της Μόσχας να μην επεμβαίνει στην κρίση στη Συρία, τονίζοντας πως δεν θα αποφασίσουν οι ξένοι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του G20 στο Μεξικό, δήλωσε: «Πιστεύουμε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για τις άλλες χώρες ποιος θα βρίσκεται στην εξουσία και ποιος όχι», ενώ πρόσθεσε: «Η αλλαγή του καθεστώτος δεν είναι σημαντική, αλλά μετά την αλλαγή που θα πρέπει να είναι συνταγματική, σημαντικό είναι να τερματιστεί η βία και να επικρατήσει η ειρήνη στη χώρα».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως όλες οι χώρες πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επεξεργαστούν ένα σχέδιο τερματισμού της κρίσης.

Τέλος, αναφερόμενος στη Λιβύη, είπε: «Όχι όπως συνέβη σε ορισμένες χώρες της βορείου Αφρικής που η βία συνεχίζεται αν και το καθεστώς έχει αλλάξει».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM