Πρώτες επίσημες αντιδράσεις για τη διπλή ώρα στην Κύπρο- Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Πρώτες επίσημες αντιδράσεις για τη διπλή ώρα στην Κύπρο- Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης Facebook Twitter
5

Την προσωπική του παρέμβαση έκανε απόψε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο θέμα της διπλής ώρας που υπάρχει από σήμερα στην Κύπρο- χειμερινή στις ελεύθερες περιοχές και θερινή στις κατεχόμενες.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε στα Ελληνικά και Τουρκικά: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».

Η διπλή ώρα, για πρώτη φορά στα χρονικά της Κύπρου, οφείλεται στο γεγονός ότι η εθνικιστική λεγόμενη «κυβέρνηση» στις κατεχόμενες περιοχές αποφάσισε να ακολουθήσει την Τουρκία και να διατηρήσει τη θερινή ώρα που επίσης για πρώτη φορά δεν ακολούθησε την ευρωπαϊκή πρακτική.

Ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, γράφοντας: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μάς ενώνει η ελπίδα. Αλλά καιρός είναι επιτέλους να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα».


Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού έγραψε επίσης στο Twitter: «Μια πατρίδα, ένας λαός. Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Είναι καταπληκτικό που οι Κύπριοι πολιτικοί κάθε χρώματος στοιχίζονται πίσω από ένα κοινό σύνθημα, όταν το θέμα αγγίζει το μεγάλο θέμα της επανένωσης. Τους ζηλεύω. ΥΓ ποιος έχει ακούσει τους πολιτικούς της να μιλούν και δεν έμεινε άναυδος από την διαφορά επιπέδου με τους δικούς μας; Είχα ακούσει τον Αναστασιάδη προ καιρού να μιλά για όλα τα εθνικά τους θέματα. Ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι....
...εδω που τα λεμε παραεγινε αυτη η αηδια με την θερινοχειμερινη ωρα! ας την αφησουνε στο θερινο να νυχτωνει στις 6μησι οπως πριν την πετρελαικη κριση του 70 και να μην αρχιζει να σουρουπωνει απτις 5 παρα, ή τελος παντων ας την κοψουνε μια και καλη στη μεση την διαφορα και να παει το ρολοι μιση ωρα μονο πισω και να μην ξανακουνηθει απο κει πλεον! Οσο για την κυπρο ολα ταχε η Μαριορη η διπλη ωρα της ελειπε.
Όμως η "αληθινή ώρα" είναι η χειμερινή. Εάν δεν κάνουμε αλλαγή ώρας, κανονικά το καλοκαίρι θα νυχτώνει στις 8, και το χειμώνα... όπως τώρα. Εκτός εάν τα κάνουμε ανάποδα όπως ο Ερντογάν.
Χωρίς την θερινή ώρα, θα έχεις μέρες που θα ξημερώνει απο τις 5 παρά (άχρηστο, ως και ενοχλητικό). ΜΕ την θερινή μετακινείς την μέρα σε ωράριο με περισσότερη ανθρώπινη δραστηριότητα.Χωρίς αλλαγή στην "πραγματική", χειμερινή ώρα (όπως αποφάσισε πρόσφατα ο γείτονας σουλτάνος), θα περιμένεις να πάει ώς και 9 παρά το πρωί, για να δεις το πρώτο φως της ημέρας.Αν κάποιο από αυτά τα 2 σενάρια σου κάνουν, εγώ πάω πάσο...