2,6 εκατ. άδειες παραμονής εκδόθηκαν το 2015 στην Ε.Ε.

2,6 εκατ. άδειες παραμονής εκδόθηκαν το 2015 στην Ε.Ε. Facebook Twitter
0

Το 2015 εκδόθηκαν στις χώρες μέλη της ΕΕ 2,6 εκατ. νέες άδειες παραμονής για πολίτες κρατών εκτός της ενωμένης Ευρώπης.

 

Ο αριθμός αυτός σε γενικές γραμμές αντιστοιχεί στο 0,5% του πληθυσμού της ΕΕ. Την ίδια χρονιά στην Ελλάδα εκδόθηκαν περίπου 37.500 νέες άδειες παραμονής. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 0,3% του πληθυσμού της χώρας.

 

Οι περισσότερες άδειες παραμονής δόθηκαν το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο (633.000) και αφορούσαν κυρίως φοιτητές. Από τις άδειες παραμονής που εκδόθηκαν στο σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ το 29% αφορούσε λόγους οικογενειακής επανένωσης. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 51%.

 

Οι άδειες παραμονής που για λόγους σπουδών που εκδόθηκαν το 2015 στην ΕΕ αντιστοιχούσαν στο 20% του συνόλου των αδειών. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 2,3%.

 

Οι άδειες παραμονής για λόγους εργασίας αντιστοιχούσαν το 2015 στο 27% στην ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 3%.

 

Οι άδειες παραμονής για αδιευκρίνιστους λόγους στο σύνολο της ΕΕ ήταν στο 24%, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 43%.

 

Στην Ελλάδα τέλος το μεγαλύτερο τμήμα των αδειών παραμονής αφορά Αλβανούς πολίτες (70%). Ακολουθούν με ποσοστά της τάξεως του 3% οι Ρώσοι και οι Γεωργιανοί πολίτες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ