Απεργία την Πρωτομαγιά

Σχολεία και τοπικές αρχές στις ΗΠΑ απαγορεύουν τους κλόουν στο Halloween

Σχολεία και τοπικές αρχές στις ΗΠΑ απαγορεύουν τους κλόουν στο Halloween Facebook Twitter
EPA/ERIK S. LESSER
0

Οι κλόουν φαίνεται πως είναι πολύ τρομακτικοί για το φετινό Halloween. Σχολικές περιφέρειες, τοπικές αρχές και φεστιβάλ τρόμου στις ΗΠΑ απαγορεύουν τις στολές κλόουν φέτος, ύστερα από τον καλοκαιρινό παροξυσμό με τις μαρτυρίες για ανατριχιαστικές θεάσεις κλόουν σε δάση, πάρκα και δρόμους, όπως αναφέρει η Guardian.


Όλα ξεκίνησαν στο Γκρίνβιλ, στη Νότια Καρολίνα, όταν δύο κλόουν προσπάθησαν να παρασύρουν ένα μικρό αγόρι μέσα στο δάσος. Στη συνέχεια, οι θεάσεις κλόουν συνεχίστηκαν από τη Φλόριντα και το Κεντάκυ μέχρι την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν. Σχολικές περιφέρειες, από το Κολοράντο μέχρι τη Νέα Υόρκη, αντιμετώπισαν απειλές για «δολοφόνους κλόουν», ενώ ένας κλόουν που κρατούσε μαχαίρι απείλησε έναν έφηβο στο μετρό της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, σημειώθηκε ραγδαία αύξηση των πωλήσεων στις μάσκες «κακών» κλόουν.


Σε αυτό το κλίμα, η συγκεκριμένη στολή αναδεικνύεται ως μία από τις πιο δημοφιλείς για το Halloween. Κάτι που φαίνεται να τρομοκρατεί όμως τα μικρά παιδιά, τόσο πολύ που σχολεία απαγορεύουν τους κλόουν στους εορτασμούς και τις παρελάσεις του Halloween.

Ενδεικτικά, στο West Milford του Νιου Τζέρσεϊ, ο προϊστάμενος σχολείων Alex Anemone ανακοίνωσε πως «ως προληπτικό μέτρο και να για να επιτρέψουμε στα μικρότερα παιδιά να αισθάνονται άνετα, ζητάμε από όλους τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό» να ακολουθήσουν τον κανόνα ότι «στολές κλόουν, μάσκες και σχετικές ζωγραφιές προσώπου απαγορεύονται». Τα σχολεία στο Ντένβερ έλαβαν επίσης σχετική οδηγία. Στο New Haven του Κονέκτικατ, ο προϊστάμενος των σχολείων έκανε ανάλογη ανακοίνωση στις αρχές Οκτωβρίου απαγορεύοντας ρούχα σχετικά με κλόουν και άλλα «σύμβολα τρομοκρατίας».

Το φεστιβάλ «Belmont Boo» στη Βόρεια Καρολίνα, που έγινε το Σάββατο, ανακοίνωνε στην αφίσα του ότι δεν επιτρέπονται οι στολές κλόουν σε ενήλικες.

Στην κομητεία Kemper, στο Μισισίπι, οι τοπικές αρχές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, με τοπικό διάταγμα που ορίζει ως παράνομο στην κομητεία να εμφανιστεί κάποιος με στολή κλόουν, μάσκα ή σχετικό μακιγιάζ μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Το γραφείο του σερίφη θα επιληφθεί της τήρησης του διατάγματος, που ορίζει πρόστιμο 150 δολάρια σε όποιον το παραβεί.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ