ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

OHE: 10.000 άνθρωποι έχουν ήδη εκτοπιστεί από την περιοχή της Μοσούλης

OHE: 10.000 άνθρωποι έχουν ήδη εκτοπιστεί από την περιοχή της Μοσούλης Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 10.000 Ιρακινοί έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους από την ημέρα έναρξης (σ.σ. στις 17 Οκτωβρίου) της χερσαίας επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Η Μοσούλη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και περιοχή όπου το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε το 2014 το «χαλιφάτο» του, έχει πληθυσμό περίπου 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Περίπου 10.500 άνθρωποι έχουν αυτήν τη στιγμή εκτοπιστεί κι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια» υπογραμμίζει το Γραφείο για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων (Ocha) σε ένα δελτίο τύπου.

«Η μετακίνηση των πληθυσμών παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με την μετατόπιση των γραμμών του μετώπου, περιλαμβανομένων των κατοίκων που επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην περιοχής άμεσης διαμονής τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια Ιρακινοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας συρράξεων από τις αρχές του 2014.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ