ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία - Αισθητός στη Ρώμη και περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας

Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία - Αισθητός στη Ρώμη και περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας Facebook Twitter
0


Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 19.11 απόψε (20.11 ώρα Ελλάδας) στην πρωτεύουσα της Ιταλίας και άλλες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.


Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι η δόνηση είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και επίκεντρο περιοχή 66 χλμ. από την Περούτζα.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος κάνουν λόγο για μια –ελαφρά– ασθενέστερη δόνηση, 5,4 βαθμών. Ο σεισμός ήταν ιδιατέρως αισθητός στη Ρώμη και ταρακούνησε τα αρχαία μνημεία μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, χωρίς ωστόσο να κάνει για την ώρα αναφορές σε ζημιές.

Περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο μετά τον σεισμό. Παράλληλα, και σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ωστόσο η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ορισμένες «μεμονωμένες» καταρρεύσεις κτιρίων.


Όμως το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης των 5,4 βαθμών είναι μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι είναι επιφανειακός. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες η Ιταλία είχε συγκλονιστεί ξανά από μεγάλο σεισμό πουάφησε εκατοντάδες θύματα και τεράστιες ζημιές σε πολλά χωριά.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ και Associated Press

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ