Έφηβος χλευάζεται για το κούρεμά του, αλλά στέλνει στο δικαστήριο τις ιστοσελίδες που τον "γελοιοποίησαν"

Έφηβος χλευάζεται για το κούρεμά του, αλλά στέλνει στο δικαστήριο τις ιστοσελίδες που τον "γελοιοποίησαν" Facebook Twitter
7

Ένας έφηβος από την Αυστραλία μηνύει μια σειρά από μέσα ενημέρωσης, τα οποία χλεύασαν το κούρεμά του χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του σε διάφορα memes.


Όπως αναφέρει το Mashable, σε ένα από τα πιο σουρεαλιστικά νομικά έγγραφα της πρόσφατης ιστορίας, ο Ali Ziggi Mosslmani αναφέρει πως οι «Daily Mail Australia» και «The Daily Telegraph», καθώς και το ραδιόφωνο KIIS, τον δυσφήμησαν με τα memes που δημοσίευσαν, με φωτοσοπαρισμένες «φωτογραφίες του ενάγοντα... στο όρος Rushmore, σε χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου» κ.α.


Οι νομικές ομάδες των μέσων ενημέρωσης από την πλευρά τους, αναφέρουν στους ισχυρισμούς τους πως «ο ενάγων, εξαιτίας του κουρέματός του, δικαιολογημένα εξέθεσε τον εαυτό του στη γελοιοποίηση από το κοινό», καθώς και ότι «ο ενάγων είναι ένα γελοίο άτομο».

Η υπόθεση έφτασε ήδη στο περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας, με τη δικαστή Judith Gibson να κάνει αναφορά σε διάφορα memes κατά την προκαταρκτική ακρόαση. Όπως για παράδειγμα, ότι το κούρεμα «προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο, κατά βάση χιουμοριστικό, και κατά περιπτώσεις με τη μορφή έξυπνων παρατηρήσεων, όπως είναι το Πυθαγόρειο θεώρημα σε ένα από τα memes». Η επόμενη προκαταρκτική ακρόαση για την υπόθεση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Έφηβος χλευάζεται για το κούρεμά του, αλλά στέλνει στο δικαστήριο τις ιστοσελίδες που τον "γελοιοποίησαν" Facebook Twitter
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Ωραια!!Bulllying με το προσχημα της ελευθερίας της έκφρασης (του σεβασμού της προσωπικότητας το ξεχνάμε,δεν μας συμφέρει) και της ευλογίας όλων! Αν ωστόσο το έκανε κάποιος σχεδιαστής μόδας απο αυτούς, ξέρετε, που τα παίρνουν κανονικά, θα το αποθεώνανε σαν τάση! Πφφ... Πραγματικά εύχομαι να δικαιωθεί το παλικάρι!!!
Σωστός ο νεανίας!! Κάποιοι μπερδεύουν το κουτσομπολιό μεταξύ κολλητών με τα ίδια γούστα, με την ανακοίνωση της «εμπεριστατωμένης» άποψής τους για οτιδήποτε κι οποιονδήποτε στα ΜΜΕ. Η «χωριατιά» στα ΜΜΕ, με λίγα λόγια.Αν κατάλαβα καλά, η εμφάνιση του δεν αποτελούσε κάποιου είδους …statement εκεί όπου παραβρέθηκε (παρακαλώ διορθώστε με σε αντίθετη περίπτωση). Από τη στιγμή λοιπόν που ο νεαρός δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο (τώρα αυτό προφανώς έχει αλλάξει) …εικαστικού ενδιαφέροντος, ουδείς δικαιούνταν να τον σχολιάσει για την εμφάνισή του.
Εννοείς, δηλαδή, ότι θα καθόμαστε όλοι σούζα μπροστά σε κάθε σούργελο και δεν θα δικαιούμαστε να εκφράσουμε την άποψή μας περί αισθητικής; Τι έχει αυτός ο συγκεκριμένος και είναι στο απυρόβλητο; Στο κάτω κάτω, δεν τον έβρισε κανείς, ούτε τον προσέβαλε (εκτός αν τον προσβάλλει το Πυθαγόρειο θεώρημα).Για την δημοσιότητα το κάνει και ελπίζει να αποσπάσει καμιά αποζημιωσούλα. Εξαρτάται από το δικαστήριο και τις εντυπώσεις που θα κάνει (διπλωθούν από τα γέλια οι δικαστές βλέποντάς τον, μάλλον την έχασε την δίκη).
Το καθε σουργελο δεν ηταν σουργελο, προτού με τοση ευκολία οραματιστεί έτσι από κάποιους σαν εσένα. Ηταν άνθρωπος με αξιοπρέπεια που δεν ορίζει την υπόστασή του από ένα -κατ' εσέ γελοίο- κούρεμα. Δεν μπορώ να δεχθώ την ευκολία στιγματισμού κάποιου μόνο και μόνο για να έχουμε να λέμε. Κάποια σχόλια μπορεί να ήταν έξυπνα, άλλα όμως ήταν προσβλητικά. Δεν μπορεί φίλε μου να αποφασίζεις με τοση ευκολία ότι οι άλλοι θα διπλωθουν στα γέλια βλέποντάς τον. Δεν καταλαβαίνεις πόσο άσχημο είναι αυτό να το λες για κάποιον νεαρό, που το μόνο που βρισκεις παράξενο -και αρα γελοιο;- είναι το κούρεμα του. Αυτό λέγεται φασισμός και μάλιστα του αισχιστου είδους. Για να καταλάβεις τι εννοώ θα το πω και bullying. Ηρεμήστε λίγο, Που την κρύβετε τοση επιθετικότητα και τόση κακία; Πραγματικά αναρωτιέμαι, άξιζε τέτοιο χλευασμό; Δεν νομίζω πως κάποιος αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Με σοκάρει η ευκολία της υποτίμησης σου προς έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις.
Έχει πάρει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις το θέμα της πολιτικής ορθρότητας και του offending. Είναι θλιβερό να μην μπορεί ένας ενήλικας να διακρύνει την λεπτή γραμή που χωρίζει την προσβολή από την σάτυρα. Αναρωτιέμαι που θα φτάσει όλο αυτό.